Barcelona kan få dig att se löjlig ut

Imorgon drabbar Barcelona och Paris Saint-Germain samman i den första kvartsfinalen av två i Champions League. Thiago Silva vet precis hur det känns att bli utslagen av just Barcelona och har stor respekt för Lionel Messi & Co. 

– Barcelona är alltid favoriter, vilket lag de än möter. Och de förtjänar att vara favoriter med tanke på vad de åstadkommit och vilken nivå de kan spela på. Men jag har alltid sagt att det är en sak vid sidan av planen, på planen har vi möjligheten att vända upp och ner på det, säger Silva till Fifa.com.

– Det kommer att bli två tuffa matcher mellan två fantastiska lag. De siktar på titeln  men det gör vi också och vi ska försöka att stoppa dem. Vi har kanske lite mindre erfarenhet men vi har en trupp full av kvalitet och med spelare som är vana att spela stormatcher.

Jämför dagens Barcelona med det Barcelona som besegrade AC Milan när du spelade där!

– Dagens Barcelona är lite annorlunda än under Pep Guardiola även om spelarna är desamma. Det handlar nog mest om ledarskapet och jag tror inte att det märks så mycket eftersom Vilanova och hans stab kände Guardiola väl och har byggt vidare på hans framgång. 

Milan klarade 0-0 mot Barcelona i den första kvartsfinalen för ett år sedan och Silva kommer troligen att prata en hel del med Carlo Ancelotti om det. 

– Jag tror det, det kan bli användbart att varna mina lagkamrater och berätta vad jag såg i den matchen. Men det är också ganska knepigt eftersom Barca är så varierade i sitt spel och kan göra någonting helt oväntat som får dig att se löjlig ut. De har världens bästa lag, vi måste studera videos väldigt noggrant så att vi vet hur de anfaller. Vi fokuserar på det första mötet och försöker att få med oss ett bra resultat från hemmamatchen för att sedan säkra avancemang på Camp Nou.