Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 apr, 2011

Barcelona har makt, mycket makt

Det var rejält upprörda känslor efter matchen mellan Real Madrid och Barcelona på Santiago Bernabéu igår. Hemmaspelarna kände sig mycket orättvist behandlade av domare Wolfgang Stark efter att tysken valt att visa ut Pepe efter portugisens tackling mot Dani Alves.

Nu åker Real Madrid till Barcelona för att försöka hämta in ett 0-2-underläge.

– Jag förstår inte, det är svårt att spela under de här omständigheterna. Vi hade en strategi. Det var en 0-0-match och Kaká värmde upp så att vi skulle kunna anfalla mer de sista 20 minuterna. Vi spelade inte bra, men vi spelade för 0-0, sa Cristiano Ronaldo efter matchen.

– Det här har hänt de senaste fyra åren. Barcelona har makt, mycket makt. Samma sak händer varje år. Det hände mot Chelsea, mot Inter och nu mot Real Madrid. Jag vet inte hur det här ska kunna lösas.

Ronaldo var tämligen anonym under matchen igår och fick se sin dito i Barcelona, Lionel Messi, avgöra matchen med sina två mål. Men det var inte spelet och målen som hamnade i fokus efter slutsignalen.

– Jag är en professionell fotbollsspelare som njuter av att spela fotboll. Men sådana här situationer tar bort all glädje. Vi är ledsna eftersom det är samma visa varje år. Mourinho har rätt. Jag önskar att jag hade möjligheten att spela mot 10 man. Det är en stor skillnad att möta ett lag med 11 spelare än ett lag med 10 spelare, speciellt mot Barcelona.

Ronaldo ger inte upp.

– Det kommer att bli väldigt svårt att vända 0-2 på bortaplan, men allt kan hända i fotboll. Vi kommer att kämpa i Barcelona.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar