Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 8 nov, 2011

Barcelona är inte business, det är en känsla

Chelsea, Manchester City, Manchester United och Liverpool är några av storklubbarna som ägs av utländska affärsmän. Malaga och Roma är andra klubbar som på sistone också har köpts upp.

Barcelonas president Sandro Rosell är inte förtjust och menar att Barcelona är annorlunda och aldrig kommer att säljas ut.
– Jag gillar det inte men det händer i och med den öppna marknaden. Det finns inga fler klubber att sälja i Premier League, vilket gör att utländska investorer nu kommer till Spanien. Det har gått så långt att jag inte tror det går att göra något åt, säger Barca-presidenten enligt The Guardian.

Rosell menar att Barcelona är inte någon business, utan det är en känsla.
– Vi ägs inte av någon, vi är en förening och vi har inte ”klienter”. Jag kommer aldrig förlägga en match klockan 12 på förmiddagen för den kinesiska publiken. För oss handlar det om att öppna upp marknaden men inte glömma våra rötter. Så länge jag är president  kommer Barcelona aldrig att säljas.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar