Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 11 feb, 2011

Aldrig upplevt en större klubb

Portugisen Cristiano Ronaldo har en makalös säsong bakom sig. Han har ofta på egen hand lyft Real Madrid och fått ut mer av sitt eget spel än någonsin tidigare – 24 mål på 22 matcher säger det mesta. 

Trots att han har Manchester United att jämföra med så påstår stjärnan att han aldrig upplevt de han just nu upplever på Santiago Bernabéu. 

– Jag har aldrig sett en så enorm klubb som Real Madrid. Det är imponerande på alla nivåer, i sin storhet, i sina supporter, i sin historia. Mottagandet vi får var vi än åker är fantastiskt, säger Ronaldo i en intervju med Cadena SER. 

Lika omtyckt som Ronaldo är av klubbens egna fans. Lika oomtyckt är han i övriga delar av Spanien. 

– Jag är van vid att hantera sådana situationer. Ibland stör det mig vad folk säger om mig, men det är en del av mitt liv. Jag lyssnar bara när de säger ”den där portugisiska spelaren är riktigt bra”. Jag försöker alltid att göra mitt bästa när jag är på planen och jag försöker att hjälpa laget att vinna med mål och framspelningar. Jag försöker alltid att vara bäst. 

Ronaldo har även vant sig vid att motståndarna går hårdare åt honom än andra spelare. 

– Titta på mina ben och se hur många blåmärken de har. Jag är van vid att bli tacklad. Jag försöker att inte hämnas. Jag reser mig upp och fortsätter att spela. Det var samma sak när jag var liten. Jag reste mig upp och spelade vidare eftersom alla jag spelade mot var större än jag.

– Jag känner mig inte trött. Det känns bra. Jag har till och med känt mig bättre under den senare delen av ligan. Jag tycker att det märks på planen. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar