Tre Kronors öde i avgörs – Så går Sverige vidare

Den 31 maj spelar Sverige sin allra sista match i gruppspelet av ishockey VM 2021. Motståndet är värsta tänkbara – Ryssland. En vinst krävs för att Tre Kronor ska hålla drömmen om slutspel i liv.

Strax innan Sverige – Ryssland kommer att spelas så avgörs en annan viktig match för svensk del. Skulle Danmark lyckas vinna mot Tjeckien så ser allt mycket positivare ut för de svenska spelarna innan matchen mot Ryssland.

Det är med andra ord två mycket viktiga matcher för Sveriges del som spelas den 31 maj. Se till att du inte missar dom. Tjeckien – Danmark startar 15:15. Tre Kronor spelar den senare matchen mot Ryssland med start från 19:15.

Läs Sverige – Ryssland odds, speltips & stream inför matchen.

Så tar sig Sverige vidare från gruppen

Sverige inledde ishockey VM 2021 på ett dåligt, nej, horribelt vis. Man klarade inte av att besegra varken Belarus eller Danmark. Det satte Tre Kronor på 0 poäng efter två spelade matcher. Redan där kändes det att det skulle bli svårt för Sverige att trixa sig vidare.

Förutsättningarna för att Sverige ska gå vidare är nu följande:

Sverige måste vinna mot Ryssland?

Det mesta bygger på att att Sverige vinner sin sista match mot Ryssland. Det skulle ställa Tre Kronor på 12 poäng.

  • Tjeckien måste förlora minst en av deras två återstående matcher (Slovakien & Danmark)
  • Vinner Tjeckien mot Danmark så måste Slovakien i sin tur förlora sin match mot Tjeckien
  • Den sista matchen mellan Slovakien och Tjeckien får inte avgöras på övertid eller straffläggning

Kan Sverige gå vidare vid förlust mot Ryssland?

Nej. Det plockar bort alla matematiska och teoretiska chanser för Tre Kronor att gå vidare. Sverige ligger just nu på 9 poäng och en fjärde plats. Med tanke på att Danmark – Tjeckien spelar match mot varandra – så kan Sverige inte hålla både lagen bakom sig. De står just nu båda på 8 poäng.

Sverige chanser?

Ser man bara till att vinner över favorittippade Ryssland den 31 mars så ser allt mycket ljusare ut. Då skulle vi påstå att man har en cirka 60/40 chans att gå vidare.

Det är mycket ovant för Sverige att inte ha ett slutspel i ishockey VM i egna händer. Nu behöver Sverige avsluta gruppspelet genom att vinna mot en tuff konkurrent. Samtidigt som man måste förlita sig på andra resultat.

Det är en lite oförtjänt gratis biljett Tre Kronor har fått under ishockey VM. Lyckas man inte slå Belarus och Danmark så borde resan vara över. Andra konstiga resultat har skapat ett getingbo i Sveriges grupp.

Andra nyheter

VM 2022 – Åttondelsfinaler – Tips, odds & TV tider
VM 2022 – Åttondelsfinaler – Tips, odds & TV tider
En guide inför alla åttondelsfinaler i fotbolls VM 2022. Läs om betting tips, odds, och analyser. Vi samlar även alla TV tider och datuim för VM åttondelsfinalerna.
2 december, 2022 | Jimmie Nyman
VM 2022 – 2 december (2/12) – Matcher, odds & TV tider
VM 2022 – 2 december (2/12) – Matcher, odds & TV tider
Här samlar vi odds i våra betting tips inför VM den 2/1. Se vilka matcher som spelas - samt vilka TV tider som gäller.
30 november, 2022 | Jimmie Nyman
VM 2022 – 1 december (1/12) – Matcher, odds & TV tider
VM 2022 – 1 december (1/12) – Matcher, odds & TV tider
Schema och tips inför dagens matcher från VM; 2022, den 1 december. Se vilka tider, odds och TV-sändningar som du bör hålla koll på den 1/12.
30 november, 2022 | Jimmie Nyman