Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 31 maj, 2021

Tre Kronors öde i avgörs – Så går Sverige vidare

Tre Kronors öde i avgörs – Så går Sverige vidare i ishockey VM

Den 31 maj spelar Sverige sin allra sista match i gruppspelet av ishockey VM 2021. Motståndet är värsta tänkbara – Ryssland. En vinst krävs för att Tre Kronor ska hålla drömmen om slutspel i liv.

Strax innan Sverige – Ryssland kommer att spelas så avgörs en annan viktig match för svensk del. Skulle Danmark lyckas vinna mot Tjeckien så ser allt mycket positivare ut för de svenska spelarna innan matchen mot Ryssland.

Det är med andra ord två mycket viktiga matcher för Sveriges del som spelas den 31 maj. Se till att du inte missar dom. Tjeckien – Danmark startar 15:15. Tre Kronor spelar den senare matchen mot Ryssland med start från 19:15.

Läs Sverige – Ryssland odds, speltips & stream inför matchen.

Så tar sig Sverige vidare från gruppen

Sverige inledde ishockey VM 2021 på ett dåligt, nej, horribelt vis. Man klarade inte av att besegra varken Belarus eller Danmark. Det satte Tre Kronor på 0 poäng efter två spelade matcher. Redan där kändes det att det skulle bli svårt för Sverige att trixa sig vidare.

Förutsättningarna för att Sverige ska gå vidare är nu följande:

Sverige måste vinna mot Ryssland?

Det mesta bygger på att att Sverige vinner sin sista match mot Ryssland. Det skulle ställa Tre Kronor på 12 poäng.

  • Tjeckien måste förlora minst en av deras två återstående matcher (Slovakien & Danmark)
  • Vinner Tjeckien mot Danmark så måste Slovakien i sin tur förlora sin match mot Tjeckien
  • Den sista matchen mellan Slovakien och Tjeckien får inte avgöras på övertid eller straffläggning

Kan Sverige gå vidare vid förlust mot Ryssland?

Nej. Det plockar bort alla matematiska och teoretiska chanser för Tre Kronor att gå vidare. Sverige ligger just nu på 9 poäng och en fjärde plats. Med tanke på att Danmark – Tjeckien spelar match mot varandra – så kan Sverige inte hålla både lagen bakom sig. De står just nu båda på 8 poäng.

Sverige chanser?

Ser man bara till att vinner över favorittippade Ryssland den 31 mars så ser allt mycket ljusare ut. Då skulle vi påstå att man har en cirka 60/40 chans att gå vidare.

Det är mycket ovant för Sverige att inte ha ett slutspel i ishockey VM i egna händer. Nu behöver Sverige avsluta gruppspelet genom att vinna mot en tuff konkurrent. Samtidigt som man måste förlita sig på andra resultat.

Det är en lite oförtjänt gratis biljett Tre Kronor har fått under ishockey VM. Lyckas man inte slå Belarus och Danmark så borde resan vara över. Andra konstiga resultat har skapat ett getingbo i Sveriges grupp.

Andra nyheter

em
Titta in & se hur du kan sända Sverige - Azerbajdzjan via live stream eller på TV. Vi visar gratis hur du streamar online & kanal som sänder live.
27 mars, 2023
stryktipset
Stryktipset lördag den 25 mars bjuder på EM-kval, League One och League Two. Ta del av matchanalyser och spelförslag här!
24 mars, 2023
em
Se hur du kan titta på Sverige - Belgien stream från EM-kval online. Vi visar dig även vilken kanal som sänder Sverige - Belgien på TV!
23 mars, 2023

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1189 Articles