Datum för slutspel i SHL fastställt – Startar 5 april

Det står nu klart vilka datum som SHL slutspelet kommer att starta. Coronasituationen har gjort att man varit tvungen att ändra om i spelschemat ganska mycket i den svenska hockeyligan. Nytt datum för slutspel är nu 5 april.

Det har funnits en förrvirring under denna säsongen angående SHL. Många klubbar har haft smittan – och där med varit tvungna att ställa in matcher. Alla dessa matcher kommer inte avgöras på walkover – utan senareläggs.

Nu hoppas alla klubbar och spelare på att SHL avslutas med det spelschema som ishockeyförbundet nu har lagt fram.

Viktiga datum för SHL

Det har nu uppkommit flera viktiga datum för de som följer ishockey i SHL via live streams. Det kan vara bra att hålla koll på vilka matcher som kommer att spelas innan slutspelet kan dra igång.

Följande matcher återstår från grundserien – och har nu fått ett nytt datum.

  • Brynäs – Växjö (flyttas från 16 mars till 26 mars, kl. 18:00)
  • Malmö – Växjö (flyttas från 20 mars till 2 april, kl. 15:00)
  • Färjestad – Skellefteå (flyttas från 25 mars till 2 april, kl. 15:00)

Dessa tre matcher har tidigare varit inställda pga positiva coronatest bland spelarna. Många – inte minst ishockeyförbundet – hoppas nu att coronafallen inte dyker upp igen. Det betyder mycket att kunna slutföra denna plan för att kunna avsluta SHL slutspelet i tid.

Slutspel & final

Det nya datumet för att slutspelsmatcherna ska påbörjas är den 5 april. Det gör att SM-finalen kommer att spela sin (eventuellt) sista match senast den 15 maj. Det är ganska tätt inpå ishockey VM 2021. Vilket innebär att SHL och det svenska ishockeyförbundet inte har mycket svängrum för nya förseningar av schemat.

  • Slutspelet startar den 5 april
  • SHL-finalen sista match är senast den 15 maj

Publik inför finalerna?

Det finns ännu inga nya beslut angående om det kommer vara möjligt att släppa in publik i finalspelet. Det är mycket som tyder på att alla matcher kommer att spelas – som tidigare i år – helt utan publik.

Kultur- och idrottsministern Amanda Lind har tidigare hintat om att det kan ske ändringar kring nuvarande restriktioner redan i april/maj. Ännu är det mycket som är oklart – och det verkar ha mycket att göra med hur smittoläget i Sverige ser ut.

Det är inte uteslutet – men chanserna att få spela finalerna med publik blir mindre och mindre ju närmare slutdatumet som vi kommer.

Ole Gunnar Solskjaer förlänger med 3 nya år med Manchester United
Ole Gunnar Solskjaer förlänger med 3 nya år med Manchester United
Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjaer har signerat ett nytt kontrakt med klubben, som sträcker sig till år 2024.
News icon 24 juli, 2021
Author icon Katten Jansson
Rebecca Peterson vann en tuff OS-debut
Rebecca Peterson vann en tuff OS-debut
Rebecca Peterson är vidare i OS damtennis efter att ha slagit ut kompisen Mayar Sherif. I sextondelsfinalen väntar kazakiskan Elena Rybakina.
News icon 24 juli, 2021
Author icon Katten Jansson
Jadon Sancho är klar för Manchester United
Jadon Sancho är klar för Manchester United
Den engelska ytterforwarden, Jadon Sancho, som ansluter från Borussia Dortmund, har signerat ett femårskontrakt med Premier League laget Manchester United.
News icon 23 juli, 2021
Author icon Katten Jansson