David Wollner photo
David Wollner

- 9 jan, 2024

Oddsen för svensk vinst ökar – Uppe i 6.50

Inför handbolls EM så följer vi på Sportal.se oddsen för en svensk seger noggrant. Vi har sett att oddsen har ökat på sistone, vilket – enligt spelbolagen – innebär att Sveriges chanser minskar.

Vad ligger bakom denna förändring av oddset? Finns det skäl att fortsatt spela på att Sverige står som segrare av EM? Vi kollar in förutsättningar tätt inför dess att mästerskapet startar.

Du kan läsa om alla odds & vinnare av Handbolls EM 2024. Där kommer oddsen att uppdateras under tiden som mästerskapet spelas. Du kan även kolla in vår guide med handbolls EM streams som finns att tillgå under mästerskapet.

Danmark blir allt större favoriter

Det enda som har ändrats sedan förra gång vi uppdaterade odds inför handbolls EM 2024 är att träningsmatcher har spelats. Detta är en form av uppvärmningsmatcher inför dess att lagen kliver in i turneringen. Dessa matcher kan även kallas för genrep.

Sverige har inget att skämmas över när de körde över Japan med 42-30. Det blev väldigt många mål framåt – men tyvärr även mycket mål bakåt. Att släppa in 30 mål mot ett mycket svagare motstånd är inget styrkebesked. Hade Sverige inte gjort hela 42 mål – så vore det läge för oro.

Sveriges match mot Japan tror vi inte påverkat oddset negativt. Istället är det en annan faktor som vi tror spelar en större roll. Nämligen Danmark.

Danmark spelade nämligen en uppvärmningsturnering vid namn Golden League. Där gick de obesegrade emot fyra starka nationer. Varav de tvålade till Nederländerna rejält med 14 bollar i differens. Det stärkte verkligen aktierna för Danmark att även stå som vinnare av handbolls EM 2024.

Förklarningen till att oddsen nu höjs på Sverige handlar därför inte specielllt mycket om Sveriges insats i genrepet. Istället så är det Danmark som imponerar – och blir en allt större favorit. Det är faktiskt inte bara Sveriges odds som ökat.

Outsiders till guldet

Sverige är inte räknat som en outsider till att vinna handbolls EM 2024. De är nämligen satta som näst troligast vinnare efter Danmark. En halvfavorit med andra ord.

Det finns dock flera landslag som vi räknar som outsiders. Inte minst Norge. Deras landslag var de enda som lyckades ta poäng mot Danmark i Golden League. Det stärkte säkert laget som nu inte ser Danmark som oövervinnliga. Vi tror att Norge har goda chanser att skrälla sig till en final i år. Även om vi hoppas att det är Sverige som återigen får spela för guldet.

Här kan du se oddsen som gäller för de nordiska lagen för att jämföra bästa oddsen mellan fyra intressanta lag. Alla de odds som finns här är hämtade av Expekt. En bettingsida som just nu erbjuder en fin bonus som består av ett free bet upp till 1500 kr.

Landslag Odds från Expekt Sverige
Danmark 2.10
Sverige 6.50
Island 15.00
Norge 21.00

Andra nyheter

nyheter
Viktor Gyökeres är glödhet på inför transfers & övergångarna i sommar. Vilken blir hans nya klubb? Se odds för transfer till Arsneal & Chelsea.
11 april, 2024
stryktipset 30 mars
stryktipset
Stryktipset 30 mars! Läs vår analys och vårt spelförslag till kupongen!
29 mars, 2024
premier-league
Viaplay släpper nyheten om att de kommer dela Premier Leagues sändningar nästa säsong med en annan streamingstjänst.
27 mars, 2024
nyheter
Shanga Forsberg lägger ut på Instagram att hon ska skilja sig från Emil Forsberg.
26 mars, 2024
Streama El Clasico: Se Barcelona – Real Madrid live
fotbollsnyheter
Matcherna som sänds mellan FC Barcelona - Real Madrid i La Liga kallas för El Clásico. Dessa matcher kan du själv se via live streams på nätet.
25 mars, 2024
portugal sverige stream tv
fotbollsnyheter
Jon Dahl Tomasson gör sin första landskamp som svensk förbundskapten! Läs hur ni gör för att streama matchen live.
21 mars, 2024

David Wollner

David Wollner är Sportals egna hockeyexpert. Han håller ett öga på ishockey och har främst fokus på Tre Kronor, NHL och SHL. Han har som mål att varje vecka lägga upp en tipskupong med alla de bästa matcherna från hockeyvärlden.

87 Artiklar