Uppgifter: Zlatan tillbaka i landslaget - tas ut i kommande trupp

Zlatan Ibrahimovic Sverige comeback

Zlatan Ibrahimovic och Janne Andersson har på senare tid varit i regelbunden kontakt om landslaget. Enligt källor till Fotbolldirekt är det klart att Zlatan kommer att finnas med i Sveriges kommande landslagstrupp, som tas ut den 16:e mars.

I samband med att Zlatan Ibrahimovic tilldelades sin senaste guldboll öppnade han dörren för svenska landslaget. På frågan vad han skulle svara om Janne Andersson ringde upp för att kolla om han var uttagningsbar, svarade han:

– Jag hade svarat… ”Ge mig tid, jag ska tänka på det”. Men det måste komma från honom. För om han tror att jag är ett störobjekt – då är jag inte intresserad. Om han tror att jag kan bidra med något – då kommer jag att tänka på det.

Janne Andersson trodde uppenbarligen att Zlatan kunde bidra med något, för bara någon dag senare reste han ner till Milano för ett möte med stjärnan. Andersson beskrev efteråt mötet som mycket bra och mycket givande, och bekräftade för media att de två kommer att hålla kontakten angående landslagsspel framöver.

Här kan ni för övrigt läsa om hur ni gör för att live streama EM 2021 i fotboll.

Klart: Zlatan i kommande landslagstruppen

Nu kan Fotbolldirekt bekräfta att Zlatan Ibrahimovic kommer att ingå i den landslagstrupp som Janne Andersson tar ut tisdag den 16:e mars, för VM-kvalmatcherna mot Georgien och Kosovo samt träningsmatchen mot Estland.

– Truppen tas ut den 16:e mars. Så får vi ser hur läget är då. Det är Jannes jobb att ta ut truppen. Vi hoppas att han har så många bra och hela spelare som möjligt att välja bland så att han får ett svårt jobb, säger landslagschefen Stefan Pettersson, som alltså inte vill ge särskilt mycket detaljer.

Zlatan Ibrahimovic har den här säsongen stått för 14 mål på 14 ligamatcher för sitt Milan, där han är den store stjärnan och varit centralfiguren i lagets resa till att åter bli ett topplag i Italien.

Skadad för tillfället

Att Zlatan fortfarande kommer att vara given i en svensk startelva är ingenting som ens behöver diskuteras, men däremot kan det vara rimligt att lyfta ett frågetecken kring hans kropp. Denna säsongen har anfallaren varit mer skadebenägen än vanligt, och har missat nästan hälften av Milans matcher.

Han utgick senast i matchen mot Roma för en dryg vecka sedan, med en ljumskskada. Enligt rapporter från Italien beräknas han vara kvitt skadan om cirka två veckor, vilket alltså är strax efter att Jannes trupp tas ut och strax innan Sverige spelar sin kommande match, 25:e mars mot Georgien. Matcherna mot Kosovo och Estland spelas sedan 28:e respektive 31:e mars.

Fler sportnyheter

Spelbolaget Casumo fyller 10 år – Ny bonus
Spelbolaget Casumo fyller 10 år – Ny bonus
Det svenska spelbolaget Casumo firar 10 år. De kommer att fira med nya bousar för nya spelare! …
3 oktober, 2022 | Jimmie Nyman
Streama Inter – Barcelona: Se live stream & TV (4/10)
Streama Inter - Barcelona: Se live stream & TV (4/10)
Champions League fotboll. Ett intressant möte äger rum när Inter gästas av Barcelona. En jämn kamp. Vi går igenom hur du streamar matcher online samt på en TV.
2 oktober, 2022 | Katten Jansson
Streama Man City – Man United: Se live stream & TV (2/10)
Streama Man City - Man United: Se live stream & TV (2/10)
Manchesterderbyt mellan Man City och Man United i Premier League. Se här hur du streamar kampen online eller ser det på en TV, med bästa kvalité.
30 september, 2022 | Katten Jansson