Janne Andersson: ”Dejans driv och personlighet sticker ut på ett jättebra sätt”

På presskonferensen inför Sveriges åttondelsfinal mot Ukraina väljer Janne Andersson att hylla Dejan Kulusevski. Förbundskaptenen menar att den unga stjärnans personlighet och driv sticker ut på ett positivt sätt.

Dejan Kulusevskis inhopp och EM-debut mot Polen gick ingen obemärkt förbi. Den tekniske, offensive mittfältaren kom in den 55:e minuten, och assisterade till Emil Forsbergs andra mål för dagen i sin första aktion. Innan matchen var över hann Kulusevski med en till assist, till Viktor Claessons avgörande mål.

På tisdag kväll spelar Sverige på nytt match i EM, i åttondelsfinal mot Ukraina. Förhandsrapporterna från Skottland tyder på att Kulusevski då spelar från start. Är ni intresserade av att läsa mer om Sverige – Ukraina stream & TV kan ni följa länken. Föredrar ni att istället kolla in vårt Sverige – Ukraina speltips så har vi det också.

”Kulusevskis driv har tagit honom till Juventus”

För bara ett par år sedan var det väldigt få som kände till Dejan Kuluesvski, men mittfältaren har haft en kometkarriär sedan utlåningen till Parma säsongen 2019-20. Han tog Serie A med storm, kom med i svenska landslaget och såldes till Juventus.

Att Kulusevski trots sin stora talang länge varit förhållandevis okänd i Sverige har naturligtvis att göra med att han lämnade Sverige och Brommapojkarna för Italien och Atalanta redan som 16-åring, och inte har gjort några A-lagsmatcher för någon svensk klubb.

När Janne Andersson får frågan om Kulusevskis inställning och driv, pekar han på den tidiga utlandsflytten som en orsak till att Kulusevski lärt sig att ta för sig och att ställa höga krav på sig själv.

– Han är driven, han är driven, det är ju det som är en del i att han spelar i Juventus idag och gör det bra. Han har kommit ut lite tidigare än andra och blivit präglad kanske i en annan miljö på ett annat sätt. Det tycker jag är jättebra. Samtidigt är han en skön kille med glimten i ögat också. Vi har haft flera jättebra snack i det här mästerskapet.

”Ungefär som med Zlatan”

Sedan drar Janne Andersson en parallell till Zlatan Ibrahimovic, som också sticker ut med en mentalitet annorlunda än många andras. Andersson menar att han ser det som något positivt att ha spelare som tänker olika.

– Det är ungefär som när vi resonerade om Zlatan i mars, hans drivenhet – hur skulle vi kunna få in det i det här laget? Alltså, jag vill ju ha spelare med olika egenskaper, olika attityd, för det gör att vi blir bättre tror jag. Sen får vi liksom ställa upp på samma bas kring hur vi ska spela och hur vi ska bete oss, och det har aldrig varit några konstigheter varken med Dejan eller med Zlatan. Men däremot att ha personligheter som sticker ut på det sättet – vi har fler som sticker ut på ett bra sätt – det tycker jag är jättebra, jättebra. Sen måste vi vara med i samma lag, men det är han verkligen.

Sveriges åttondelsfinal mot Ukraina spelas tisdag kväll klockan 21:00. Dejan Kulusevski väntas då, som sagt, spela från start, då han bildar anfallspar ihop med Alexander Isak.

Relaterade artiklar

Streama Malmö FF – AIK: Se live stream & TV (27/10)
Streama Malmö FF – AIK: Se live stream & TV (27/10)
26 oktober, 2021 | Jimmie Nyman
Hockeytipset: Odds & speltips på NHL & SHL-matcher (V.43)
Hockeytipset: Odds & speltips på NHL & SHL-matcher (V.43)
Se vilka matcher som spelas idag & vilka odds vi har lagt som speltips under vecka 43. Samla en kupong & läs våra hockeytips inför! …
25 oktober, 2021 | Jimmie Nyman
Vad händer med Victor Nilsson Lindelöf?
Vad händer med Victor Nilsson Lindelöf?
Roma har visat ett intresse för att köpa Sveriges mittback Victor Nilsson Lindelöf från Manchester United.
22 oktober, 2021 | Jimmie Nyman