Bekräftat: Zlatan Ibrahimovic missar EM

Det många har befarat har nu bekräftats. Knäskadan som Zlatan Ibrahimovic ådragit sig tvingar honom att stå över sommarens EM.

En sekvens i matchen mellan Milan och Juventus förra söndagen fick många svenskar att haja till. Zlatan Ibrahimovic vred till knät och föll till marken, utan att ha varit i kontakt med någon annan spelare. Hans uppgivna min sade mer än tusen ord, och Giorgio Chiellini var framme och klappade om sin gamla lagkamrat.

Sedan matchen har det kommit nya uppgifter nästan varje dag om svenskens skada och dess status. Stefano Pioli var snabb med att säga att han inte trodde att det var någon fara, och det hette att han skulle vara tillbaka till den avslutande ligamatchen mot Atalanta. Därför trodde nog många som planerar att titta på EM 2021 att de skulle få se Zlatan i Sveriges landslag. Någon dag därpå kom dock uppgifter om att Milan mörkade kring skadan, och att anfallaren riskerade att missa EM:s gruppspel.

Milan och Janne: Zlatan missar hela EM

Under lördagen fick vi slutligen en officiell bekräftelse från så väl AC Milan som från Janne Andersson; Zlatan missar hela EM-slutspelet. Broskbitar i knät tvingar honom till sex veckors vila och därefter rehabilitering, innan han kan spela fotboll igen. Stjärnans frånvaro lär påverka Sveriges odds i EM 2021.

– Jag har pratat med Zlatan som tyvärr meddelat att hans skada stoppar honom från att medverka i EM. Det känns såklart tråkigt, särskilt för Zlatan men även för oss. Jag hoppas att han är tillbaka på planen så snart som möjligt igen, säger förbundskapten Janne Andersson.

Sikte mot VM?

För Zlatan väntar nu alltså vila och rehab, innan han kan ställa om siktet på nästa säsong med Milan och förhoppningsvis en återkomst i Champions League. Det återstår att se om han fortsätter i landslaget, med VM-kval och sedermera VM-slutspelet i Qatar 2022. Zlatan har själv tidigare sagt att så länge han är hel så vill han spela vidare, och att han kan tänka sig spela VM.

Sveriges trupp på till EM 2021 presenteras på tisdag den 18 maj, och här har vi skrivit om hur vi tror att Sveriges trupp kommer att se ut. Nu när Zlatan Ibrahimovic är avskriven kan man tänka sig att Jordan Larsson är en potentiell ersättare.

Sverige premiärspelar mot Spanien den 14 juni. Därefter väntar match mot Slovakien 18 juni och sedermera Polen 23 juni, innan gruppspelet är färdigspelat och åttondelsfinal väntar.

Relaterade artiklar

Streama Danmark – Ryssland: Se live stream & TV (22/6)
Streama Danmark – Ryssland: Se live stream & TV (22/6)
Få gratis tips för hur du kan se Danmark - Ryssland stream från EM 2021. Vi visar hur man kan se matchen på TV eller via live streaming online.
News icon21 juni, 2021
Author iconJimmie Nyman
Streama Portugal – Tyskland: Se live stream & TV (19/6)
Streama Portugal – Tyskland: Se live stream & TV (19/6)
Titta på Tyskland - Portugal stream eller sänd matchen på den kanal som visar matchen. Vi tipsar gratis om vart du kan se matchen från EM 2021! …
News icon19 juni, 2021
Author iconJimmie Nyman
Streama Sverige - Slovakien: Se live stream & TV (EM 2021)
Streama Sverige - Slovakien: Se live stream & TV (EM 2021)
Hitta den TV-kanal eller sida som visar Sverige - Slovakien via live stream. Vi tipsar gratis om hur du kan sända Sverige - Slovakien online från EM.
News icon18 juni, 2021
Author iconJimmie Nyman