Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 15 maj, 2021

Bekräftat: Zlatan Ibrahimovic missar EM

Zlatan missar EM

Det många har befarat har nu bekräftats. Knäskadan som Zlatan Ibrahimovic ådragit sig tvingar honom att stå över sommarens EM.

En sekvens i matchen mellan Milan och Juventus förra söndagen fick många svenskar att haja till. Zlatan Ibrahimovic vred till knät och föll till marken, utan att ha varit i kontakt med någon annan spelare. Hans uppgivna min sade mer än tusen ord, och Giorgio Chiellini var framme och klappade om sin gamla lagkamrat.

Sedan matchen har det kommit nya uppgifter nästan varje dag om svenskens skada och dess status. Stefano Pioli var snabb med att säga att han inte trodde att det var någon fara, och det hette att han skulle vara tillbaka till den avslutande ligamatchen mot Atalanta. Därför trodde nog många som planerar att titta på EM 2021 att de skulle få se Zlatan i Sveriges landslag. Någon dag därpå kom dock uppgifter om att Milan mörkade kring skadan, och att anfallaren riskerade att missa EM:s gruppspel.

Milan och Janne: Zlatan missar hela EM

Under lördagen fick vi slutligen en officiell bekräftelse från så väl AC Milan som från Janne Andersson; Zlatan missar hela EM-slutspelet. Broskbitar i knät tvingar honom till sex veckors vila och därefter rehabilitering, innan han kan spela fotboll igen. Stjärnans frånvaro lär påverka Sveriges odds i EM 2021.

– Jag har pratat med Zlatan som tyvärr meddelat att hans skada stoppar honom från att medverka i EM. Det känns såklart tråkigt, särskilt för Zlatan men även för oss. Jag hoppas att han är tillbaka på planen så snart som möjligt igen, säger förbundskapten Janne Andersson.

Sikte mot VM?

För Zlatan väntar nu alltså vila och rehab, innan han kan ställa om siktet på nästa säsong med Milan och förhoppningsvis en återkomst i Champions League. Det återstår att se om han fortsätter i landslaget, med VM-kval och sedermera VM-slutspelet i Qatar 2022. Zlatan har själv tidigare sagt att så länge han är hel så vill han spela vidare, och att han kan tänka sig spela VM.

Sveriges trupp på till EM 2021 presenteras på tisdag den 18 maj, och här har vi skrivit om hur vi tror att Sveriges trupp kommer att se ut. Nu när Zlatan Ibrahimovic är avskriven kan man tänka sig att Jordan Larsson är en potentiell ersättare.

Sverige premiärspelar mot Spanien den 14 juni. Därefter väntar match mot Slovakien 18 juni och sedermera Polen 23 juni, innan gruppspelet är färdigspelat och åttondelsfinal väntar.

Relaterade artiklar

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar