Dansk expert: ”Svenskarna kan inte ha sett Bengtsson i Superligaen – ska inte vara i närheten av ett landslag”

Pierre Bengtsson Sverige

Sveriges landslagsuttagning av Pierre Bengtsson rör upp känslor i Danmark. Där menar man att det han presterat på klubblagsnivå gör det oförklarligt att ha med honom i en landslagstrupp.

Pierre Bengtsson har varit ett frekvent återkommande namn i Janne Anderssons landslagstrupper. Han har varit med i varenda trupp sedan september 2019, vilket innefattar de 15 senaste landskamperna.

När Sveriges EM-trupp presenterades var han dock inte med, men efter skador på Ludwig Augustinsson och Martin Olsson har han kallats in. Det spekuleras i att Olsson kan missa EM, och i så fall kan vi räkna med att Bengtsson trots allt blir en del av mästerskapstruppen.

I Sverige är Bengtsson ett populärt namn, och när han först saknades i EM-truppen var det många supportrar som tyckte att Janne Andersson gjort fel. På andra sidan Öresundsbron, nere i Danmark, låter det annorlunda.

”Blir full i skratt – ingen av dem kan ha sett honom i Superligaen”

Pierre Bengtsson spelar till vardags i danska Vejle, och enligt Superligaen-experten Thomas Wolder Hedegaard, som jobbar på danska nyhetssajten Mesterbold, har försvararen knappast någon av sina bättre säsonger bakom sig:

– Jag vet att många svenskar vill ha med Pierre Bengtsson i landslaget, och det gör mig bara full i skratt. Man vet med 100 procents säkerhet att ingen av dem har sett honom i en Superligaen-match. Sveriges landslag kommer att bli utskrattat i hela Danmark om ”PB” kommer med i den slutgiltiga EM-truppen.

– Jag förstår att ni har dålig uppbackning på positionen, men det ska bara gå att hitta ett bättre alternativ. Er bästa vänsterback i U21-landslaget, kanske? Han måste vara bättre än Bengtsson.

Bengtsson tillhör FC Köpenhamn, men efter att ha hamnat totalt i frysboxen under hösten 2020 – han fanns inte ens med på bänken i någon av de fem sista matcherna innan jul – lånades han ut till bottenlaget Vejle BK. Även i Vejle var han periodvis utanför startelvan, även om han slog sig in i elvan på slutet. När säsongen nu är över räknar de flesta danskar med att Bengtsson tvingas söka sig en ny klubb, för i FC Köpenhamn lär han inte ha någon framtid.

Att en spelare som inte ens platsat i truppen hos FCK och som lånats ut till ett bottenlag är med i Sveriges landslag, det går inte ihop för Wolder Hedegaard.

– Jag är helt säker på att om Bengtsson spelat i Allsvenskan så hade han aldrig varit uttagen. Det måste vara för att de knappt har sett honom spela i Danmark, att hans svaga prestationer flugit lite under radarn. Hade en dansk landslagsspelare presterat så där i Superligaen, så hade han aldrig kommit med i landslaget. Inte en chans.

Wolder Hedegaard säger att han kan förstå vad det är Janne Andersson tycker om med Bengtsson, men menar ändå att det absolut inte ska räcka till en landslagsplats.

– Visst, han är en pålitlig kille för tränaren och håller sig till taktiken och så, och jag kan tänka mig att det är vad förbundskaptenen gillar hos honom. Men det är ändå för mig helt galet. Jag har sagt det flera gånger; Pierre Bengtsson ska inte vara i närheten av något landslag. Då kan ni lika gärna ställa Tomas Brolin i mål också, avslutar Wolder Hedegaard skämtsamt.

Reaktioner på Twitter i Danmark

Även på Twitter har danskarna reagerat. Många höjde på ögonbrynen när de insåg att Pierre Bengtsson var uttagen i Sveriges senaste trupp, i mars 2021. Vid den tidpunkten var Bengtsson petad i Vejle.

Bildkredit till Rolandhino1

Relaterade nyheter

Sveriges medaljhopp under OS 2022 – Bästa svenska medaljchanser
Sveriges medaljhopp under OS 2022 – Bästa svenska medaljchanser
Se alla medaljhopp vi har i den svenska truppen till Vinter OS 2022. Sverige har stora chanser att ta OS-medaljer i många olika grenar.
19 januari, 2022 | Jimmie Nyman
Streama Sverige – Ryssland: Se live stream & TV (20/1)
Streama Sverige – Ryssland: Se live stream & TV (20/1)
Se match från handbolls EM 2022 mellan Sverige - Ryssland via live streaming online. Vi tipsar gratis om sida på nätet eller TV kanal som sänder! …
19 januari, 2022 | Jimmie Nyman
Hockeytipset: Odds & speltips på NHL & SHL (V.3)
Hockeytipset: Odds & speltips på NHL & SHL (V.3)
Kolla in utbudet av matcher och odds bland de bästa matcherna inom ishockey under v.3.
17 januari, 2022 | David Wollner