Dansk expert: ”Svenskarna kan inte ha sett Bengtsson i Superligaen – ska inte vara i närheten av ett landslag”

Pierre Bengtsson Sverige

Sveriges landslagsuttagning av Pierre Bengtsson rör upp känslor i Danmark. Där menar man att det han presterat på klubblagsnivå gör det oförklarligt att ha med honom i en landslagstrupp.

Pierre Bengtsson har varit ett frekvent återkommande namn i Janne Anderssons landslagstrupper. Han har varit med i varenda trupp sedan september 2019, vilket innefattar de 15 senaste landskamperna.

När Sveriges EM-trupp presenterades var han dock inte med, men efter skador på Ludwig Augustinsson och Martin Olsson har han kallats in. Det spekuleras i att Olsson kan missa EM, och i så fall kan vi räkna med att Bengtsson trots allt blir en del av mästerskapstruppen.

I Sverige är Bengtsson ett populärt namn, och när han först saknades i EM-truppen var det många supportrar som tyckte att Janne Andersson gjort fel. På andra sidan Öresundsbron, nere i Danmark, låter det annorlunda.

”Blir full i skratt – ingen av dem kan ha sett honom i Superligaen”

Pierre Bengtsson spelar till vardags i danska Vejle, och enligt Superligaen-experten Thomas Wolder Hedegaard, som jobbar på danska nyhetssajten Mesterbold, har försvararen knappast någon av sina bättre säsonger bakom sig:

– Jag vet att många svenskar vill ha med Pierre Bengtsson i landslaget, och det gör mig bara full i skratt. Man vet med 100 procents säkerhet att ingen av dem har sett honom i en Superligaen-match. Sveriges landslag kommer att bli utskrattat i hela Danmark om ”PB” kommer med i den slutgiltiga EM-truppen.

– Jag förstår att ni har dålig uppbackning på positionen, men det ska bara gå att hitta ett bättre alternativ. Er bästa vänsterback i U21-landslaget, kanske? Han måste vara bättre än Bengtsson.

Bengtsson tillhör FC Köpenhamn, men efter att ha hamnat totalt i frysboxen under hösten 2020 – han fanns inte ens med på bänken i någon av de fem sista matcherna innan jul – lånades han ut till bottenlaget Vejle BK. Även i Vejle var han periodvis utanför startelvan, även om han slog sig in i elvan på slutet. När säsongen nu är över räknar de flesta danskar med att Bengtsson tvingas söka sig en ny klubb, för i FC Köpenhamn lär han inte ha någon framtid.

Att en spelare som inte ens platsat i truppen hos FCK och som lånats ut till ett bottenlag är med i Sveriges landslag, det går inte ihop för Wolder Hedegaard.

– Jag är helt säker på att om Bengtsson spelat i Allsvenskan så hade han aldrig varit uttagen. Det måste vara för att de knappt har sett honom spela i Danmark, att hans svaga prestationer flugit lite under radarn. Hade en dansk landslagsspelare presterat så där i Superligaen, så hade han aldrig kommit med i landslaget. Inte en chans.

Wolder Hedegaard säger att han kan förstå vad det är Janne Andersson tycker om med Bengtsson, men menar ändå att det absolut inte ska räcka till en landslagsplats.

– Visst, han är en pålitlig kille för tränaren och håller sig till taktiken och så, och jag kan tänka mig att det är vad förbundskaptenen gillar hos honom. Men det är ändå för mig helt galet. Jag har sagt det flera gånger; Pierre Bengtsson ska inte vara i närheten av något landslag. Då kan ni lika gärna ställa Tomas Brolin i mål också, avslutar Wolder Hedegaard skämtsamt.

Reaktioner på Twitter i Danmark

Även på Twitter har danskarna reagerat. Många höjde på ögonbrynen när de insåg att Pierre Bengtsson var uttagen i Sveriges senaste trupp, i mars 2021. Vid den tidpunkten var Bengtsson petad i Vejle.

Bildkredit till Rolandhino1

Relaterade nyheter

Streama Sverige – Belgien: Se live stream & TV (24/3)
Streama Sverige – Belgien: Se live stream & TV (24/3)
Se hur du kan titta på Sverige - Belgien stream från EM-kval online. Vi visar dig även vilken kanal som sänder Sverige - Belgien på TV! …
23 mars, 2023 | Jimmie Nyman
Streama Italien – England: Se live stream & TV (23/3)
Streama Italien - England: Se live stream & TV (23/3)
Gigantmöte i EM-kvalet då Italien ställs mot England. Vi går igenom hur du streamar landskampen online eller ser den på en TV.
22 mars, 2023 | Katten Jansson
André Alsanati har ordnat irakiskt pass och bekräftar: Väljer Iraks landslag
André Alsanati har ordnat irakiskt pass och bekräftar: Väljer Iraks landslag
André Alsanati har skaffat irakiskt pass och bestämt sig för att börja representera Iraks landslag.
21 mars, 2023 | Emil Sandberg

Emil Sandberg

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning. Emil har genom åren avslöjat flertalet stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll. Instagram: https://instagram.com/emilvsandberg