Torres ska sänka moderklubben

Ikväll är det så återigen dags för Champions League-hymnen att ljuda. Vi har kommit ända fram till semifinalerna, och under tisdagskvällen ska Atlético Madrid och Chelsea göra upp i den första av två matcher.

Båda lagen kommer från mindre kvartsfinalskrällar, där kvällens hemmalag slog ut mäktiga Barcelona, medan engelsmännen skickade ut skrytbygget PSG ur turneringen. Ett av lagen kommer nå semifinal där ännu en stormakt inom den europeiska fotbollen väntar, men vilka är det som tar den chansen?

En person som kommer spela en stor roll, åtminstone inför, i kvällens match på Vicente Calderon är Atlético Madrids förre lagkapten och målkung Fernando Torres. Den spanske anfallaren förväntas få förtroendet från start av José Mourinho, och det lär bli en speciell match för 30-åringen.

Inför matchen har han hyllats av såväl sin egen tränare som motståndarnas succétränare Diego Simeone. Båda två lyfter fram spanjorens starka känslor för moderklubben, men betonar att Torres kommer vara professionell om han spelar.

En annan intressant spelare inför matchen är hemmalagets belgiske målvakt, Thibault Courtois. 22-åringen har imponerat stort den här säsongen för den spanska klubben, men det är kvällens motståndare Chelsea som äger hans rättigheter. Ett tag var det till och med frågan om Courtois skulle få medverka i matcherna mot Chelsea, men till slut beslutade UEFA att belgaren får vakta Madrid-lagets mål.

Matchen börjar som vanligt 20.45 och visas på TV6 och Viaplay.