Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 5 mar, 2013

Fansen är otroligt speciella

Borussia Dortmund stod för en riktigt bra insats mot Shakhtar Donetsk i Ukraina för några veckor sedan och fick med sig 2-2 tillbaka till Dortmund. 

Ikväll väntar returen inför 80 000 åskådare på Westfalenstadion och den så omdiskuterade Südtribüne – den gula väggen. 

– Staden lever för fotbollen och för den här arenan. Man kan se hur utspridda våra fans är över hela Tyskland. Det är underbart att se Dortmund-fans på alla bortaarenor. Det är någonting som motiverar dig och får dig att se fram emot matcher ännu mer, speciellt bortamatcher i Europa League och Champions League där man ser hur många fans som följer oss. Det är mycket speciellt, säger Mario Götze inför returen ikväll. 

Mario Götze har varit en av lagets viktigaste spelare den här säsongen efter en skadetyngd fjolårssäsong och röstades fram till matchens bästa spelare i Donetsk. 

– Det är alltid positivt när du hyllas, men man måste handskas med beröm på rätt sätt. Om man spelar bra så hyllas man och om man spelar dåligt så kritiseras man. Och alla måste handskas med det på sitt eget sätt. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1707 Artiklar