Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 aug, 2012

Ett mål kommer att sätta press på dem

Helsingborgs första match mot Celtic blev inte alls vad de tänkt sig. Hemma på Olympia spelade svenska mästarna stundtals ut den skotska storklubben utan att få bollen i mål. Istället var det Celtic – med Chris Commons och Giorgios Samaras – som visade prov på effektivitet och fick med sig 2-0 till returen hemma på Celtic Park. 

Under eftermiddagen landade Helsingborg i Glasgow och lagets tränare, Åge Hareide, tror att en vändning är möjlig.

– Jag tror bara att vi behöver ett mål, ett mål kommer att sätta press på dem, säger Hareide till STV på flygplatsen. 

– Om vi kan göra det första målet kommer vi att störa dem ännu mer. Det jag kan säga är att vi verkligen kommer försöka att vända matchen. Det var inte det bästa resultatet vi fick med oss från hemmamatchen, men jag var väldigt nöjd med hur vi spelade.

Hareide känner på något sätt att Helsingborg har allt att vinna på Celtic Park imorgon. 

– Vi skapade många chanser och vi kommer att få chanser på onsdag också om vi lyckas hålla nollan. Vi har redan tagit oss till Europa League och om vi kan göra mål så kommer vi att störa Celtic. Det är vårt mål. 

Helsingborg genrepade genom att förlora klart mot Djurgården i Stockholm i lördags. 

– Formen har inte varit så bra. Matcherna, framförallt mot Celtic, har tagit mycket på oss. Vi spelade på borta plan (mot Djurgården) och vi såg lite trötta ut. Dessutom vilade vi ett par spelare som vanligtvis spelar. Jag tror att vi kommer att vara starka på onsdag. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1553 Artiklar