Det här blir sista chansen

De senaste två säsongerna har Udinese slagit storklubbarna i Italien på fingrarna och själva lagt vantarna på platser till kvalet till Champions League. 

Ifjol åkte laget snöpligt ut mot Arsenal i kvalet. Ikväll kan Francesco Guidolin styra klubben till den prestigefyllda turneringen och tränaren tror att det är nu eller aldrig. 

– Det blir vår sista chans, jag tror inte att vi behöver säga mer än så. Man kan inte ta för givet att det här laget kan fortsätta att göra så bra ifrån sig. För att göra det skulle vi behöva vara magiker och åstadkomma mirakel, säger han till Uefa.com.

Guadolins trupp har sommar efter sommar mist sina starkaste spelare i takt med att storklubbarna i Europa spenderar. Ifjol var det Alexis Sánchez och Gokhan Inler som försvann. Den här gången har Kwadwo Asamoah, Mauricio Isla och Samir Handanovic lämnat klubben. 

– För mig personligen är det karriärens största chans. Förra året var som en dröm och det hade varit fantastiskt om vi hade kunnat ta oss vidare. Men det gjorde vi inte och livet gick vidare, säger försvararen Maurizio Domizzi. 

– Att få chansen två år i rad och inte ta den vore en än större besvikelse. 

Ikväll väntar portugisiska Sporting Braga i returen. Den första matchen i Portugal slutade 1-1.