Svenske landslagsbacken aktuell för bundesligasjuan

Mestadels inkastad som högerback i det svenska landslaget men den naturliga positionen är till vänster. Pierre Bengtsson har bott i Danmark sedan 2009 och varit kontrakterad i toppklubbar som Nordsjaelland och sin nuvarande klubb FC Köpenhamn. Nu ser det ut som flyttlasset går lite söderut och till staden Mainz i sydvästra Tyskland. Allt talar för att Bengtsson kommer att gå i januari, eftersom hans kontrakt går ut vid årsskiftet med Köpenhamn. Klubben han har tillbringat sina senaste tre år i.

FSV Mainz, ligasjuan från i fjol, hade varit en spännande klubb att gå till för Bengtsson. Inte minst för att han skulle bli den första svensken i klubben någonsin, utan för att laget spelar en attraktiv och fartfylld fotboll. Och det är ett Mainz som har successivt etablerat sig med att minst ligga i mittenskiktet av tabellen.

Återstår att se om det blir Mainz som 26-åringen kritar på för, som allt pekar på, eller någon annan klubb. Svenska spelare som Oscar Wendt, Branimir Hrgota och Jiloan Hamad spelar redan i Bundesliga.