Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 13 nov, 2014

Svenske landslagsbacken aktuell för bundesligasjuan

Mestadels inkastad som högerback i det svenska landslaget men den naturliga positionen är till vänster. Pierre Bengtsson har bott i Danmark sedan 2009 och varit kontrakterad i toppklubbar som Nordsjaelland och sin nuvarande klubb FC Köpenhamn. Nu ser det ut som flyttlasset går lite söderut och till staden Mainz i sydvästra Tyskland. Allt talar för att Bengtsson kommer att gå i januari, eftersom hans kontrakt går ut vid årsskiftet med Köpenhamn. Klubben han har tillbringat sina senaste tre år i.

FSV Mainz, ligasjuan från i fjol, hade varit en spännande klubb att gå till för Bengtsson. Inte minst för att han skulle bli den första svensken i klubben någonsin, utan för att laget spelar en attraktiv och fartfylld fotboll. Och det är ett Mainz som har successivt etablerat sig med att minst ligga i mittenskiktet av tabellen.

Återstår att se om det blir Mainz som 26-åringen kritar på för, som allt pekar på, eller någon annan klubb. Svenska spelare som Oscar Wendt, Branimir Hrgota och Jiloan Hamad spelar redan i Bundesliga.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1296 Artiklar