Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 14 jul, 2014

PSV förstärker kraftigt

Efter att ha öst in 25 mål för FC Twente säsongen innan, gick Luuk de Jong till Borussia Mönchengladbach för 100 miljoner kronor. Succén uteblev dock i Tyskland och det blev endast 6 mål på 36 matcher i Bundesliga för holländaren på ett och ett halvt år. Därefter blev det en utlåning för anfallaren till engelska Newcastle United i ett halvår, men även där gjorde han inget större avtryck med 11 matcher och noll mål. Nu flyttar han tillbaka till hemlandet igen och hoppas på bättre tider på nytt. Han skriver på för fyraårslångt kontrakt.

Jag vill bara spela fotboll igen. PSV är en fin och stor klubb och jag är där för att visa mina kvalitéer, säger han till PSV:s hemsida.

För fem år sedan blev de Jong mästare med Twente i holländska ligan Eredivisie. Förväntningarna är höga att han ska vara med och ta titeln ännu en gång med ett talangfullt PSV. Tränare är förre storspelaren Phillip Cocu som har representerat klubbar som Barcelona och även i sex år i laget han nu tränar, PSV.

Snittåldern i PSV är 22 och har många unga, duktiga spelare som gjorde avtryck förra säsongen. En är 1994-födde Memphis Depay som blev uttagen i Hollands VM-trupp och bildar till hösten ett giftigt anfall tillsammans med hemvändande de Jong. Vi får se om det räcker hela vägen till ett ligaguld.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar