Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 25 nov, 2014

Blixtkarriär-spelaren i finrummet för att stanna

Jonas Hectors fotbollskarriär har gått spikrakt uppåt sedan två säsonger tillbaka. 2012 tillhörde han FC Kölns reservlag som spelar i fjärdedivisionen i Tyskland. Uppflyttad till klubbens förstalag, startplats och fullständig explosion. Den senaste tiden har tysken varit oerhört markant med sin löpstyrka, passningsfot och arbetsvilja i ett lag som ligger på den undre halvan av tabellen. Men succén har inte slutat där för vänsterbacken. Lovordad av förbundskapten Joachim Löw och uttagen i landslaget som belöning för sin utomordentliga start på säsongen i Bundesliga. Vilket verkligen är grädden på moset efter ett sagolikt år 2014 för Hector.

-Vi vill lära känna Jonas Hector bättre, han är i fin form för Köln, sa Löw på en presskonferens till Gibraltar-matchen tidigare i november.

Hector har varit en del av en av de mest stabila och bästa försvararna i tyska högstaligan den här säsongen än så länge. Något som förbundskaptenen inte undgått när han skulle ta ut truppen till Em-kvalmötet mot Gibraltar och träningsmatchen mot Spanien. Han blev uttagen och fick spela 18 minuter när han byttes in för Dortmund-spelaren Erik Durm mot Gibraltar i sin första landskamp.

Em-kvalmötet slutade 4-0 till Tyskland och Hector gjorde definitivt inte bort sig enligt tyska tidningar. Och kanske är den hårt jobbande spelaren i toppen för att arbeta vidare?

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar