Blixtkarriär-spelaren i finrummet för att stanna

Jonas Hectors fotbollskarriär har gått spikrakt uppåt sedan två säsonger tillbaka. 2012 tillhörde han FC Kölns reservlag som spelar i fjärdedivisionen i Tyskland. Uppflyttad till klubbens förstalag, startplats och fullständig explosion. Den senaste tiden har tysken varit oerhört markant med sin löpstyrka, passningsfot och arbetsvilja i ett lag som ligger på den undre halvan av tabellen. Men succén har inte slutat där för vänsterbacken. Lovordad av förbundskapten Joachim Löw och uttagen i landslaget som belöning för sin utomordentliga start på säsongen i Bundesliga. Vilket verkligen är grädden på moset efter ett sagolikt år 2014 för Hector.

-Vi vill lära känna Jonas Hector bättre, han är i fin form för Köln, sa Löw på en presskonferens till Gibraltar-matchen tidigare i november.

Hector har varit en del av en av de mest stabila och bästa försvararna i tyska högstaligan den här säsongen än så länge. Något som förbundskaptenen inte undgått när han skulle ta ut truppen till Em-kvalmötet mot Gibraltar och träningsmatchen mot Spanien. Han blev uttagen och fick spela 18 minuter när han byttes in för Dortmund-spelaren Erik Durm mot Gibraltar i sin första landskamp.

Em-kvalmötet slutade 4-0 till Tyskland och Hector gjorde definitivt inte bort sig enligt tyska tidningar. Och kanske är den hårt jobbande spelaren i toppen för att arbeta vidare?