Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Bayern München vann direkt

Efter en lång sommar var det ikväll äntligen dags för alla som älskar tysk fotboll att få sitt lystmäte. Bundesligas första omgång spelades på Allianz Arena där regerande mästarna Bayern München tog emot Borussia Mönchengladbach.

Det var inte handbromsen i som gällde för de regerande mästarna i Pep Guardiolas debut. Redan efter en kvart hade hemmalaget tagit en 2-0-ledning efter mål av Arjen Robben och Mario Mandzukic. Innan halvleken var över blev det åtminstone lite nerv i matchen när den brasilianske mittbacken Dante olyckligt fick in bollen i eget mål.

I andra halvlek hände sedan något ovanligt när Mönchengladbachs Alvaro Dominguez lyckades med konststycket att inom en minut ta bollen med handen i straffområdet två (!) gånger. Den första straffsparken misslyckades Thomas Müller att sätta i mål, men den andra satt efter att Bayern München bytt straffskytt till David Alaba.

Suveräna Bayern München lyckades därmed ta en 3-1-seger direkt i inledningen av säsongen, en skön start för nye tränaren Guardiola. Bundesliga fortsätter i morgon med nya matcher i den första omgången av säsongen 2013/2014.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar