Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 20 mar, 2013

Bayern behöver inte Lewandowski

Manchester United och Bayern München kommer troligen att gå en stenhård kamp under sommaren för att värva den polska stjärnan Robert Lewandowski från Borussia Dortmund. 

Men i den tidigare Bayern-forwarden Giovane Elbers ögon finns det ingen plats för Lewandowski i anfallsuppsättningen i München. 

– Bayern behöver inte Lewandowski. Han är inte en bättre spelare än Mario Gomez och Mario Mandzukic, säger Elber till AZ. 

– Jag skulle hålla mig till de två. Men det kan gå snabbt inom fotbollen, ena dagen är du oersättlig och andra dagen behövs du inte längre. 

Mario Gomez gjorde stor succé i Bayern förra säsongen men har haft svårt att ta tillbaka sin plats från Mandzukic den här säsongen. Men Elber tror inte att Gomez kommer att söka sig vidare av den anledningen. 

– Jag tror inte att han tänker på en flytt. Snarare tvärt om, jag förväntar mig att han slåss omsin plats och återvänder till startelvan. Han har spelat i Bundesliga så länge och vet hur allt fungerar. Han är snart startman igen.

Sju mål på 14 matcher har det blivit för Gomez i ligan den här säsongen. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1677 Artiklar