Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 17 maj, 2018

Tre Kronor genom tiderna & annan rolig fakta

Ishockey-VM går mot sin slutfas. Vi är nu inne på kvartsfinalerna, och i samband med det väljer vi att publicera en infografik med information och fakta från VM och även annan ishockey.

Tre Kronor har gjort en stark insats i ishockey-VM i Danmark. Sverige har besegrat allt motstånd som kommit i deras väg, och är det enda lag att fortfarande inte ha förlorat en match i mästerskapet.

Under torsdagskvällen spelar Sverige kvartsfinal mot Lettland, och i samband med att VM-tempen bara stiger har vi valt att djupdyka i information och fakta kring svensk och internationell ishockey.

Se hela infografiken nedan!

ishcokey tre kronor historia

Vill du använda infografiken på din egen hemsida?

Kopiera HTML-koden nedanför & sätt in den på din blogg.

Hur fort kan pucken färdas?

Vår infografik tar bland annat upp roliga fakta så som vilken hastighet pucken som högst kan nå och hur många som tittar på ishockey-VM från sin TV.

Vi gissar att du tidigare heller inte hade koll på hur långa kylningsrör som används för att kyla isen, eller hur många liter vatten som krävs för en hockeyrink?

Antal svenska spelare i NHL

I vår infografik kan ni även få reda på varför Sverige kallas för ”Tre Kronor”, och om Tre Kronors största vinst respektive förlust någonsin.

Vi har också räknat alla svenska NHL-spelare, och vi kan konstatera att vi har 14 gånger fler spelare i NHL än värdlandet, våra grannar Danmark.

Dessutom tar vi en titt på Sveriges statistik mot de andra VM-lagen som fortfarande är kvar i turneringen. Vi har positiv statistik mot de flesta nationerna, men statistiken mot Kanada och Ryssland ser desto dystrare ut. Vilken tur då att dessa två lag kommer att slås ut när de idag ställs mot varandra i kvartsfinal.

Därefter finner ni information över Tre Kronors titlar genom historien. Det har blivit en del medaljer i VM, OS och Karjala Cup bland annat.

Sist men inte minst avslutar vi med tre roliga fakta från SHL!


Nedan kan ni se slutspelsträdet för ishockey-VM:

17 maj Kvartsfinaler
20:15 Kvartsfinal 1: Sverige – Lettland
16:15 Kvartsfinal 2: USA – Tjeckien
16:15 Kvartsfinal 3: Ryssland – Kanada
20:15 Kvartsfinal 4: Finland – Schweiz
19 maj Semifinaler
15:15 Sverige – USA stream
19:15 Schweiz – Kanada
20 maj
15:45 Bronsmatch
20:15 Final

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar