Ta del av vår infografik över Tre Kronor genom tiderna, och annan intressant fakta.

Tre Kronor har gjort en stark insats i ishockey-VM i Danmark. Sverige har besegrat allt motstånd som kommit i deras väg, och är det enda lag att fortfarande inte ha förlorat en match i mästerskapet.

Under torsdagskvällen spelar Sverige kvartsfinal mot Lettland, och i samband med att VM-tempen bara stiger har vi valt att djupdyka i information och fakta kring svensk och internationell ishockey.

Se hela infografiken nedan!

ishcokey tre kronor historia

Vill du använda infografiken på din egen hemsida?

Kopiera HTML-koden nedanför & sätt in den på din blogg.

Hur fort kan pucken färdas?

Vår infografik tar bland annat upp roliga fakta så som vilken hastighet pucken som högst kan nå och hur många som tittar på ishockey-VM från sin TV.

Vi gissar att du tidigare heller inte hade koll på hur långa kylningsrör som används för att kyla isen, eller hur många liter vatten som krävs för en hockeyrink?

Antal svenska spelare i NHL

I vår infografik kan ni även få reda på varför Sverige kallas för ”Tre Kronor”, och om Tre Kronors största vinst respektive förlust någonsin.

Vi har också räknat alla svenska NHL-spelare, och vi kan konstatera att vi har 14 gånger fler spelare i NHL än värdlandet, våra grannar Danmark.

Dessutom tar vi en titt på Sveriges statistik mot de andra VM-lagen som fortfarande är kvar i turneringen. Vi har positiv statistik mot de flesta nationerna, men statistiken mot Kanada och Ryssland ser desto dystrare ut. Vilken tur då att dessa två lag kommer att slås ut när de idag ställs mot varandra i kvartsfinal.

Därefter finner ni information över Tre Kronors titlar genom historien. Det har blivit en del medaljer i VM, OS och Karjala Cup bland annat.

Sist men inte minst avslutar vi med tre roliga fakta från SHL!


Nedan kan ni se slutspelsträdet för ishockey-VM:

17 maj Kvartsfinaler
20:15 Kvartsfinal 1: Sverige - Lettland
16:15 Kvartsfinal 2: USA - Tjeckien 
16:15 Kvartsfinal 3: Ryssland - Kanada
20:15 Kvartsfinal 4: Finland - Schweiz 
19 maj Semifinaler
15:15 Sverige - USA stream
19:15 Schweiz - Kanada 
20 maj  
15:45 Bronsmatch
20:15 Final

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 100 000 evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

3. MrGreen

Omsättningskrav: 6x bonus, minsta odds 1.5

100% upp till 1000KR + 50 Freespins

4. CoolBet

Omsättningskrav: 8x bonus, minsta odds 1.8

Sätt in 100 kr - Få 600 kr

5. 888 Sport
6. SpeedyBet

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Stödlinjen.se