Sverige har tagit sig långt hittills, men det är inte slut då mycket mer väntar. 

 

Ingen trodde att Sverige skulle gå så långt som de gjorde i VM. I en grupp som utgjordes av starka motståndare är det Sverige som lyckas toppa gruppen. Att få följa Sverige i VM-2018 var likt en dans på rosor. Vi fick alla chansen att äntligen drömma oss bort, jämföra oss bland de bästa och tro att vi kunde gå så långt att vi vann VM. Det började med Sydkorea och slutade förvånansvärt i kvartfinal. Den där gången när vi spöade México, och den gången vi visade Schweiz vem som bestämde. Vi var helt enkelt ingen att tampas med, ingen att underskatta.

Även första omgången av Nations League slutade med en succé, då Sverige avancerar sig vidare till en extra-chans att medverka i EM-2020. Sverige inledde undermåligt men slutade som vi kände igen dem som - vinnare. Sista matchen mot Turkiet tar Granqvist sats och sätter hänsynslöst straffen i målets högra hörn. Efter vad som var en fenomenal insats mot Ryssland och Turkiet, är det Sverige som är herren på täppan i gruppen. Gruppseger. Sverige kunde äntligen pusta ut medan man återblickade ett fantastiskt 2018, och därmed gå starkt in på ett nytt år. Genom att komma först i sin egen grupp i Nations League bevisade Sverige återigen att VM-insatsen inte var en tillfällighet.

Ankomsten av Janne Andersson förändrade allt med vad det innebar: taktiken, mentaliteten och prestationen. Vad Sverige behövde efter alla dessa var en passande taktik, det var kollektivet som skulle utgöra allt, vilket vi också har sett. Nu spelar Sverige som aldrig förr.

Tidigare var det träningsmatcher som gällde för Sveriges del, som nu ersatts av Nations League, vilket gör det svårare att testa på nya taktiker. Men trots det klarar sig Sverige ändå.

Otursamme Marcus Berg har fått mycket förtroende från Janne Andersson genom att få relativt mycket speltid trots sina många missar framför mål. I VM gjorde svensken inget mål alls, trots alla de klara lägen som erbjudits. I den avslutande Nations League-matchen mot Ryssland kunde dock Berg till slut bryta sin måltorka, vilket bådar gott inför framtiden.

Personligen tycker jag att mogne Anders Granqvist agerat ledargestalt på plan på grund av att han levt upp till vad det innebar att ha kaptensbindeln på högerarmen, men också på grund av hans kliniska straffar som gav oss alla trygghet. En annan framträdande gestalt, nummer 10, nämligen 26-åringen Emil Forsberg, har gjort sitt på plan. Matchen mot Schweiz var hans enda och även vårt viktigaste mål för avancemang till kvartsfinal. Efter 66 spelade minuter som innehöll många händelser, är det Forsberg som överraskar med ett skott strax utanför straffområdet. Sverige vann med 1-0 och Emil Forsberg är mannen som blir hjälten för dagen.  

Men det är inte över än. Även om Sverige nått långt hittills, är detta bara en början på en ny historia. Sverige går fortfarande mot nya höjder, och siktar på stjärnorna. Möjligtvis händer det. För landet.

 

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 100 000 evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se