Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 29 maj, 2017

Pittsburgh Penguins – Nashville Predators: Streama Stanley cup finalen live

Stanley cup finalen mellan Pittsburgh – Nashville går enkelt att följa via live stream. Finalen spelas i bäst av sju matcher där Pittsburgh hålls som favoriter, främst tack vare deras hemmafördel. Eftersom Pittsburgh slutade på en högre placering i grundserien får de en mer hemmamatch än vad Nashville får. I vårt inlägg kommer vi gå igenom hur man följer NHL slutspelet via live stream och speltips på den första matchen i slutspelet.

För att kunna följa Stanley cup via live stream krävs det att du har ett konto hos viaplay. Där ser du samtliga finalmatcher i hög kvalitet och med sportkommentatorer från Sverige. Matcherna som går på vardagar börjar runt 02.00 vilket är en opassande tid för många. Men hos viaplay kan du se matcherna i efterhand inom 48 timmar efter sändning.

Live streama Stanley cup slutspelet

Nu är det kanske lite extra angeläget att följa årets slutspel av Stanley cup slutspelet. Med tanke på hur många svenskar som faktiskt har chansen att ta hem den åtråvärda titeln. Nashville har totalt fem svenskar och Pittsburgh två. Så missa inte några av de bästa svenska hockeyspelarna gå mot Stanley cup-titeln.

Det är som sagt viaplay som äger rättigheterna för att sända NHL i Sverige. Att skapa ett konto är enklast för att få tillgång till hela matchutbudet och massvis av annan sport.

Den första matchen startar 02.00 natten till tisdag svensk tid. En match som är oerhört viktig för båda lagen som kommer försöka få momentum inför fortsättningen av finalen. Live stream sändningen startar 01.45 med uppsnack inför nedsläpp.

Vårt speltips på Pittsburgh – Nashville

Det är första matchen, mycket står på spel och en del spelar sin första final någonsin. Pittsburgh är lite bekvämare i situationen med tanke på att de stod i final senast förra säsongen. För Nashvilles del skulle en Stanley cup seger vara historisk.

Första matchen spelas på Pittsburghs hemmaborg PPG Paints Arena. Laget som leds av Crosby och Malkin är ett otroligt svårt lag att spela mot. Deras främsta styrka ligger givetvis i offensiven medens defensiven varit lagets akilleshäl. Nashville spelar med en hög forecheck och hög fart. Något som kan ställa till det ordentligt för Pittsburghs försvar.

Omställningarna kommer vara nyckeln i matchen då vi på sportal förväntar oss ett högt matchtempo. De som går vinnande ur striden gör det på grund av bättre försvarsspel och målvaktsspel. För båda lagen kommer förmodligen få mycket målchanser.

Vårt tips: Oavgjort

Odds: 3.75

Spelbolag: bet365

Bästa svenskarna i NHL Stanley cup finalen

Det är första gången i Nashvilles historia som laget når en Stanley cup final. Motståndet, Pittsburgh, stod i final senast förra säsongen då man också vann. Det anses vara omöjligt för ett lag att vinna Stanley cup två år i rad och senast ett lag stod för den omöjliga prestationen var 97-98.

Nedan kommer en lista på tre av de hetaste finalsvenskarna. Då är enbart slutspelet inräknat och inte prestationerna i grundserien.

3. Viktor Arvidsson, Nashville Predators

Förmodligen en av de spelare i hela NHL som tagit störst kliv i sin utveckling. I slutspelet har han varit en av Nashvilles bästa spelare, både offensivt och trots sin ringa storlek även defensivt. Storleken verkar trots allt inte spela någon roll, Arvidsson vinner närkamp efter närkamp och har inga som helst problem att skapa målchanser. En orädd spelare som verkligen spelar med hjärtat och alltid ger 100%.

För den norrländska ytterforwarden har det blivit tio poäng på 16 matcher och totalt 13 plus i +/- statistiken. Han kommer garanterat vara en av Nashvilles viktigaste spelare i finalen.

2. Mattias Ekholm, Nashville Predators

En stor stark tvåvägsback med bra skridskoåkning. En modern back helt enkelt som har växt otroligt mycket de senaste tre säsongerna. Det är först nu han har blivit erkänd som en av de bästa svenska backarna i NHL. I slutspelet har han varit i princip omöjlig att komma förbi och han har hållit ihop försvaret på ett exceptionellt sätt.

Det har blivit åtta poäng på 16 matcher för Ekholm och han har varit lika nyttig i anfalls- som försvarsspelet.

1. Filip Forsberg, Nashville Predators

Slutspelets bästa svensk, utan tvekan. Forsbergs har varit en ledare i samtliga matcher och han har gjort ett hästjobb offensivt med sina 15 poäng på 16 matcher. Han leder dessutom +/- ligan överlägset i slutspelet. En spelare som kan gå in och göra det lilla extra som krävs för att vinna matcher.

Forsberg kommer vara spelaren som visar vägen och får ta ännu större ansvar nu när det är dags för finalspel. En spelare som är värd att hålla ett extra öga på under matcherna.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar