David Wollner photo
David Wollner

- 15 jan, 2024

Melodifestivalen 2024 – Odds & vinnare enligt spelbolagen

Det är snart dags för en vinnare att utses i Melodifestivalen 2024. Vilka blir de som får representera Sverige i Eurovision Song Contest när finalen ska hållas i Sverige?

Vi kollar in de bidrag i Melodifestivalen 2024 – samt vilka odds som gäller hos spelbolagen. Det ger oss en inblick i vilket bidrag som kommer ha störst chans att vinna Melodifestivalen.

Vad: Melodifestivalen 2024
Final: Den 9 mars, kl. 20:00
Deltävlingar: 5 st
Live stream: SVTPlay
TV: SVT1
Speltips: Danny Saucedo vinner (4.50 hos Betsson)

Spelbolag med Melodifestivalen odds

Här hittar du flera svenska bettingsidor med licens som kommer erbjuda Melodifestivalen odds. Du kan välja att lägga ditt tips inne hos någon av dessa spelbolagen. I flera fall så kan du även spela med en välkomstbonus på de odds du helst önskar.

 • Världens största bettingsida
 • Högklassiga live streams
 • Några av de bästa oddsen
 • Trovärdig spelsida i Sverige
 • Utmärkt support
 • BankID
 • Användarvänligt
 • Stort utbud av odds
 • Oddsboostar

Odds för vinnare av Melodifestivalen 2024

Här ser du en lista med alla bidrag och artister som ställer upp i Melodifestivalen 2024 i Sverige. Du ser även vilka odds som spelbolagen ger varje bidrag för chanser att vinna tävlingen. Det ger dig en inblick i vilka som är favoriter till att vinna Melodifestivalen – och sedan representera Sverige i ESC.

Bidrag Odds för att vinna Melodifestivalen (Betsson)
Martin & Martinus (Unforgettable) 2.75
Danny Saucedo (Happy that you found me) 4.25
Dotter (It’s not easy to write a love song) 7.50
Jay Smith (Back to my roots) 11.00
Smash into Pieces (Heroes are calling) 12.00
Jacqline (Effortless) 12.00
Fröken Snusk (Fria & unga) 13.00
Adam Woods (Supernatural) 15.00
Medina (Que Sera) 15.00
Lisa Ajax (Awful liar) 25.00
Liamoo (Dragon) 25.00
Cazzi Opeia (Give my heart a break) 25.00
Maria Sur (When I’m gone) 30.00
Clara Klingenström (Aldrig mer) 30.00
Kim Cesarion (Take my breath away) 35.00
Albin Tingwall (Done getting over you) 35.00
Samir & Viktor (Hela världen väntar) 40.00
Elisa Lindström (Forever yours) 55.00
Dear Sara (The silence after you) 55.00
SCARLETT (Circus X) 60.00
Annika Wickihalder (Light) 60.00
Melina Borglowe (Min melodi) 60.00
Lia Larsson (30 km/h) 60.00
C-Joe (Ahumma) 75.00
Klaudy (För dig) 75.00
Chelsea Muco (Controlla) 75.00
Elecktra (Banne maj) 75.00
Engmans Kapell (Norrland) 100.00
Lasse Stefanz (En sång om sommaren) 100.00
Gunilla Persson (I won’t shake, La La Gunilla) 125.00

Vem vinner melodifestivalen? (Speltips)

Enligt oddsen som släppts för vinnare av Melodifestivalen 2024 så är det den norska duon Marcus & Martinus som har bäst chanser vinna. Det är inte konstigt att bettingsidor tagit fram Marcus & Martinus som favoriter till att vinna Melodifestivalen. Förra året så kom de nämligen tvåa.

Det innebär att svenska folket inte ser speciellt negativt på att rösta fram en vinnare från Norge. Det enda som kan ställa till det för Marcus & Martinus är låtvalet. Vi är inte säkra på att deras låt kommer att sticka ut tillräckligt mot konkurrensen. Deras låtar är oftast ganska lika – och det är svårt att överraska den svenska publiken två gånger i rad.

Favoriter som ligger vid sidan av Marcus & Martinus är Danny Saucedo, Dotter och Jay Smith. Det är ännu oklart om deras bidrag är tillräckligt för att rå på den norska duon.

Det finns framför allt två stora outsiders som kan röra till det ordentligt i tävlingen. Fröken Snusk – den nya drottningen av EPA-dunken – kan göra en bra tävling. Inte minst på grund av hennes person och den alternativa musikstilen. Den andra outsidern är Gunilla ”The Gunilla” Persson som är känd från Svenska Hollywoodfruar. Hennes personlighet kan ragga många röster – både seriösa och ironiska.

Vårt tips kommer att ligga på Danny Saucedo. Han har levererat många hits som går hem hos en bred publik. Gammal som ung.

 • Speltips: Danny Saucedo vinner Melodifestivalen 2024
 • Odds: 4.50
 • Bettingsida: Betsson

Deltävlingar – tävlingar, platser & datum

I vanlig ordning så kommer finalister till den stora finalen av Melodifestivalen kvalificera sig genom deltävlingar. Det kommer totalt vara 5 deltävlingar. Där kommer två bidrag att skickas vidare till finalen.

Det kommer även skickas vidare bidrag till den semifinal (tidigare kallat för ”andra chansen”). Där får vissa bidrag en ytterligare chans att nå till finalen. Detta är en tävling som sker i samband med den sista deltävlingen för Melodifestivalen.

De två bidrag som får minst antal röster i varje deltävling är ute från Melodifestivalen och har ingen chans att vinna tävlingen.

Här kan du se en sammanställning med alla deltävlingar, datum och platser. Där kan du se vilka städer som kommer att hålla i tävlingarna samt när Melodifestivalen sänds.

Datum & tid Deltävling
3 februari, kl. 20:00 Malmö Arena, Malmö
10 februari, kl. 20:00 Scandinavium, Göteborg
17 februari, kl. 20:00 Vida Arena, Växjö
24 februari, kl. 20:00 Stiga Sports Arena, Eskilstuna
2 mars, kl. 20:00 Löfbergs Arena, Karlstad
9 mars, kl. 20:00 Friends Arena, Stockholm

Vanliga frågor om Melodifesivalen 2024

Här kan du läsa om de vanligaste frågorna som finns angående Melodifestivalen 2024. Här kan du snabbt läsa svar på dina frågor.

Vem vinner melodifestivalen enligt spelbolagen?

Det bidrag som på förhand har bäst chanser att vinna Melodifestivalen 2024 är Marcus & Martinus. De har nu ett odds på cirka 2.50 – 3.00. De bidrag som förväntas bli främsta utmanare är Dani Saucedo och Dotter.

Hur mycket pengar får vinnaren av Melodifestivalen?

Det finns inga prispengar för vinnaren av Melodifestivalen. Priset består av en statyett och en biljett till Eurovision Song Contest. Dock kan artister som vinner Melodifestivalen räkna med ökad försäljning av skivor och konsertbiljetter.
Låten Euphoria som Loreen vann Eurovision Song Contest 2012 med har till exempel sålt platina. Detta har lett till flera miljoner i intäkter för Loreen.

Hur många deltävlingar finns i Melodifestivalen?

Melodifestivalen består av 5 deltävlingar. Senare kvalificerar sig bidrag vidare till den stora finalen. Totalt består Melodifestivalen av 6 tävlingar.

Vem vann melodifestivalen 2023?

Förra årets vinnare av Melodifestivalen var Loreen. Hon vann inte bara Melodifestivalen i Sverige – utan även Eurovision Song Contest 2023.

Vart kan man sända Melodifestivalen via stream & på TV

Det är SVT som kommer att tillhandahålla alla sändningar från Melodifestivalen 2024. Du kommer att kunna följa alla deltävlingar och finalen via live stream hos SVTPlay. Du kan även sända allt med hjälp av SVT1 på TV.

Vem leder melldifestivalen 2024?

Programledare för melodifestivalen 2024 är Carina Berg. Det blev officiellt den 12:e januari, 2024 att Carina Berg blir programledare för Melodifestivalen. Projektledare är Anders Wistbacka och tävlingsproducent är Karin Gunnarsson.

Andra nyheter

blog
Häng med inför Copa America 2024! Vi visar hur du ser matcherna i Sverige och ger dig de senaste oddsen och speltipsen.
17 juni, 2024
blog
Häng med på en spännande genomgång inför Franska Öppna! Vi kommer att guida dig genom alla detaljer och visa exakt hur du kan se matcherna i Sverige
29 maj, 2024
blog
Få speltips på odds inför Elitloppet 2024 - eller läs om vilka vi tror vinner Elitloppen 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
29 maj, 2024
blog
Läs om den tungviktsmatchen mellan Fury - Usyk. Ta en titt på de senaste oddsen, läs våra speltips och få insikt i förutsättningarna inför matchen.
19 maj, 2024
Guide med alla tider och datum som gäller för Czech (Betano) Hockey Games 2024. Se spelchema, odds, trupper & sänd matcher via live streams.
19 maj, 2024
blog
Har du koll på hur EU valet 2024 kommer att gå? Läs om våra tips om största partier, eller vilka som åker ut. Se även oddsen för nya Folklistan!
19 april, 2024

David Wollner

David Wollner är Sportals egna hockeyexpert. Han håller ett öga på ishockey och har främst fokus på Tre Kronor, NHL och SHL. Han har som mål att varje vecka lägga upp en tipskupong med alla de bästa matcherna från hockeyvärlden.

109 Artiklar