Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 31 maj, 2017

Lista över de fem snyggaste idrottskvinnorna genom tiderna

Att bedöma någons framgång efter utseende är inte syftet med denna listan. Syftet är snarare att oberoende av sportsliga prestationer lista vilka vi tycker är de mest attraktiva idrottskvinnorna. Det kommer vara en blanding av olika sporter och flera namn kommer med all säkerhet att kännas igen.

Vi kommer även bjuda på en liten motivering om varför personen hamnar på listan och även personens övriga meriter, förutom att kvala in på vår lista då givetvis. Vi har även listat de fem mest attraktiva manliga idrottarna.

De fem mest attraktiva idrottskvinnorna

5. Isabella Gulldén, Handboll

En av Sveriges bästa handbollspelare genom tiderna. Gulldén har spelat 160 landskamper och totalt gjort 604 mål. Hon är förmodligen den bästa straffskytten i Sverige och under EM 2014 gjorde hon mål på 27 av 27 straffar. Utöver sina landslagmeriter har Gulldén vunnit handbollens Champions League med CSM Bucuresti där hon även vann skytteligan.

Den sportsliga karriären kommer bli historisk när handbollen läggs på hyllan. Men till listans syfte, Gulldén är enligt många den mest attraktiva handbollsspelaren i Sverige. Hon har fått mycket uppmärksamhet för sitt utseende tidigare och vi på sportal förstår varför. Isabella Gulldén är en av världens snyggaste idrottare.

Intresserad av att följa Isabella Gulldéns karriär? Att följa handboll via live stream är enkelt och går snabbt att komma igång med.

4. Kiira Korpi, Konståkning

Kiira Korpi är en finländsk konståkerska som har några fina placeringar i internationella sammanhang. Under EM 2007 slutade Korpi på en tredjeplats för att fem år senare vid EM 2012 vinna silver. 2015 valde hon att lägga konståkningen på hyllan, då var hon 27 år gammal.

Att hon är attraktiv råder det inga tvivel om. Eftersom konståkning handlar till viss del om det estetiska var det givetvis till Korpis fördel att hon var såpass snygg. Lika attraktiv är hon idag 28 år gammal.

3. Paige VanZant, MMA

Förmodligen den mest attraktiva fightern i sportens historia. Född 1994 och är en etablerad fighter inom MMA-scenen. VanZant har vunnit sju matcher och förlorat tre i viktklassen stråvikt. Hon är just nu rankad som nummer tio och är fortfarande aktiv som fighter.

Förhoppningsvis så håller sig till att vinna sina matcher så att hon inte får öron som The Mauler och en krokig näsa. Paige VanZant är enligt oss på sportal den tredje snyggaste elitidrottaren. Följ UFC via live stream och se när VanZant går sin nästa match!

2. Caroline Wozniacki, Tennis

Wozniacki är en av Danmarks största tennisspelare genom tiderna. Hon har vunnit 19 singeltitlar och två dubbeltitlar i sin karriär. Hon är även den enda danska tennisspelaren som varit rankad som nummer ett på världsrankningen. Hon är inte bara en otroligt framgångsrik tennisspelare, hon har även gjort flera modelljobb. Bland annat för sportmagasinet Sports Illustrated.

Caroline Wozniacki är enligt oss den snyggaste profesionella tennisspelaren i världen. Hon är otroligt snygg och är en fröjd för ögat när hon spelar. Följ bland annat Franska Öppna via live stream för att se tennis i världsklass.

1. Lindsey Vonn, Alpin skidåkning

Lindsey Vonn är den mest framgånsrika alpina skidåkaren från USA genom alla tiderna. Hon har vunnit den totala världscupen fyra gånger och har 77 världscupsegrar. En helt otrolig meritlista helt enkelt. Precis som Wozniacki har Lindsey Vonn gjort en del modelljobb för bland annat Sports Illustrated.

Enligt oss på sportal är Vonn den mest attraktiva kvinnliga elitidrottaren. Något som vi inte är de enda att tycka då hon ständigt får uppmärksamhet för sitt vackra yttre.

Nu närmar vi oss sommaren och skidåkning är inte riktigt på tapeten. Men mängder av annan sport är mitt i sina säsonger och det är full möjligt att live streama massor av sport online.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar