Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 22 aug, 2017

Bästa fotbollsfilmer – Topplista

Det finns massor av film som har ett tema med fotbollens tecken. Flera filmer har blivit till riktiga klassisket, samtidigt som andra inte slått igenom alls.

Här tänkte vi lista de bästa fotbollsfilmerna som vi känner till. Detta för dig som letar efter filmtips, eller har egna åsikter om vilka filmer med fotbollstema som du tycker är bäst.

Kolla gärna in vår lista för att själva hitta egna tips på fotbollsfilmer att se online.

Filmer med fotboll som tema

Här kommer vi att lista de filmer med fotbollstema som vi tycker är bäst. Vi vår lista så finns filmer både från andra länder och från Sverige.

Vi tror att vår lista garanterat kan hjälp dig att få tips på filmer som du kan se. Har du kanske missat någon av de fotbollsfilmer som vi har med i listan? Eller har du precis börjat intressera dig för filmer med temat fotboll?

Kolla gärna i vår topplista för att se hur vi har rankat de bästa fotbollsfilmerna enligt vårt eget tycke.

7. Skruva den som Beckham

En film som handlar om en tjej som väljer att spela fotboll trots motståndet som hennes föräldrar ger henne. Filmen speglar ett problem som tycks finnas bland många tjejer som kommer från religösa familjer, eller familjer där kulturen är djupt rotad.

Filmen kom ut redan 2002 och har setts av många i Sverige. Filmen tar upp ämnen som jämnställdhet, självständighet och mod att göra det man brinner för. Filmen har med flera sjyta fotbollslåtar som blivit till stora klassisker.

6. Green Street Hooligans

En film som handlar om de trogna supportrarna till West Ham United. Denna fotbollsfilm skildrar hur huliganismen finns i den engelska fotbollen, samt vad som innebär med att vara med i en ”firma”. Det är inte fotbollen som står i fokus i denna film. Istället har huliganer och fotbollsvåldet fått en allt större plats.

Green Street Hooligans finns även med i vår lista med de bästa huliganfilmerna i världen. Det verkar vara ett tema som lockar en stor filmpublik.

5. Lange flate baller

En norsk komedi där en grupp supportrar ska följa det norska landslaget genom fotbolls-VM i Tyskland. I rollerna i filmen så hittar vi flera stora namn. Till exempel så finns det scener med José Mourinho, Carola Häggquist och Ari Behn.

Filmen tycker vi innehåller en rejäl dos humor, och det finns många tillfällen för dig att bryta ut i gapskratt.

4. She’s the man

En fotbollsfilm där en tjej tvingas att göra om sig till kille för att kunna spela med sitt lag. Damlaget ska läggas ner, men Viola Hastings vill inte ge upp sina drömmar om att bli fotbollsproffs.

Hon väljer då att låtsas vara sin bror som normalt sett har en plats i laget. Något som innebär mer problem än vad någon hade kunnat ana.

3. Goal-filmerna

I triologin för Goal-filmerna så får vi följa med Santiago Munez som har en stor önskan om att bli fotbollsproffs. Efter att bott länge med en fattig familj i Los Angeles så blir den unga fotbollsspelaren upptäckt av en engelsk talangscout.

Han får då ett erbjudande med att spela med New Castle, som senare vill att Santiago ska flytta till England. Enklare sagt än gjort för den tillsynes fattiga familjen.

2. Den sista matchen

En film från USA som handlar om fångar som samlats ihop på ett tyskt fångläger under andra världskriget. Där fördriver de tiden med att spela fotboll. En tysk officer uppnmärksammar tidsfördrivet som fångarna har börjat med, och bjuder in de till en fotbollsmatch. Matchen spelas mellan fångarna och det tyska landslaget.

Det som mörkas av fångarna är att ett rymningsförsök är med i görningen.

1. Offside

En svensk film som handlar om ett fotbollslag som riskerar att åka ur den absolut sämsta möjliga divisionen. De hotas med att flyttas ner till korpen. Då tar Stenfors BK på sig uppgiften att vända på deras tabelläge för att rädda den anrika klubben från konkurs.

Filmen kom ut 2006 och blev mycket hyllad av den biopublik som såg filmen. Filmen handlar mycket om fotboll, men runt om dyker även familjedrama, tragik, och känslosamma scener upp.

Vi kan inte hjälpa dig med att streama film, däremot kan vi hjälpa dig som vill streama fotboll online!

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar