Viktor Prodell presenterad i Elfsborg

Redan i förra veckan stod det klart att forwarden Viktor Prodell kommer att spela i Elfsborg kommande säsong. Igår presenterades han så i sina nya klubbfärger.

– Det känns riktigt bra att vara här. Elfsborg är en stor klubb som alltid har spelat positiv fotboll och som jag har mött flera gånger i allsvenskan, berättar Prodell enligt Elfsborgs hemsida.

Elfsborgs tränare Klas Ingesson spelade själv i Mechelen mellan 1990 och 1993 och är mycket nöjd med truppens senaste förstärkning.

– Jag har sett Viktor en hel del. Det är en hårt jobbande central forward, en boxspelare, en bra bollmottagare och en mycket målfarlig spelare. Med Viktor i laget kommer vi att få ytterligare en dimension i vårt spel och bli än mer slagstarka. Det här känns väldigt positivt, Viktor är helt rätt gubbe för oss, sammanfattar Ingesson.

Prodell inleder sin tid i Elfsborg med fystester och kommer att träna tillsammans med laget på torsdag.

– Jag är motiverad och nu gäller det bara för mig att hitta formen så fort som möjligt, vilket jag gör främst genom att spela matcher. Fysiskt känner jag mig i bra form, säger Prodell.