Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 19 mar, 2014

Viktor Prodell presenterad i Elfsborg

Redan i förra veckan stod det klart att forwarden Viktor Prodell kommer att spela i Elfsborg kommande säsong. Igår presenterades han så i sina nya klubbfärger.

– Det känns riktigt bra att vara här. Elfsborg är en stor klubb som alltid har spelat positiv fotboll och som jag har mött flera gånger i allsvenskan, berättar Prodell enligt Elfsborgs hemsida.

Elfsborgs tränare Klas Ingesson spelade själv i Mechelen mellan 1990 och 1993 och är mycket nöjd med truppens senaste förstärkning.

– Jag har sett Viktor en hel del. Det är en hårt jobbande central forward, en boxspelare, en bra bollmottagare och en mycket målfarlig spelare. Med Viktor i laget kommer vi att få ytterligare en dimension i vårt spel och bli än mer slagstarka. Det här känns väldigt positivt, Viktor är helt rätt gubbe för oss, sammanfattar Ingesson.

Prodell inleder sin tid i Elfsborg med fystester och kommer att träna tillsammans med laget på torsdag.

– Jag är motiverad och nu gäller det bara för mig att hitta formen så fort som möjligt, vilket jag gör främst genom att spela matcher. Fysiskt känner jag mig i bra form, säger Prodell.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1752 Artiklar