Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Trögt DIF på Strandvallen

Mjällby borta har förmodligen varit den tuffaste bortamatchen för Djurgården de senaste åren. När dessutom beskedet kom att Emil Bergström skulle missa dagens match på grund av sjukdom kändes den inte direkt enklare. Philip Sparrdal fick chansen i brist på andra alternativ och tyvärr tog han den inte utan såg precis som tidigare matcher i A-laget rätt darrig ut. Han behöver framförallt bli bättre i duellspelet.

Två billiga mål i början av matchen gav minnen från förra årets drabbning på samma arena då ett Djurgården på hälarna släppte in hela fyra mål i första halvlek. Den gången var man dock nära en mirakelvändning men slutresultatet skrevs till 4-3. Med den upphämtningen i bakhuvudet samt vetskapen om att vi varit väldigt svårslagna på sistone kändes en vändning långtifrån overklig. Och om vi ser till målchanserna vi fick idag så borde göra minst ett mål. Men istället för ett päron var det den här gången Djurgårdens ineffektivitet och oskärpa i den sista tredjedelen som gav Mjällby segern.

Trist och frustrerande är två ord som beskriver dagens match rätt bra men imorgon har nog det mesta lagt sig och man kan istället blicka framåt mot nästa hemmamatch som bekant inte är vilken hemmamatch som helst utan en historisk sådan. Har du inte skaffat biljett än är det hög tid.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar