Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 12 maj, 2016

Östersunds FK mot IFK Göteborg: Får IFK Göteborg med sig tre poäng från Jämtkraft Arena?

Hur kan du se Östersunds FK mot IFK Göteborg online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i Allsvenskan.

Elva inspelade poäng  

Östersund gör sin allra första säsong i den svenska fotbollens finrum. Man har i säsongsinledningen visat att man är mogen för uppgiften. Redan i premiären imponerade man stort när man stundtals spelade ut Hammarby på Tele2 Arena.

Efter åtta spelade omgångar har Östersund samlat in elva poäng, och ligger med det på en elfte plats. Man har visat att man har klarat omställningen till Allsvenskan på allra bästa sätt, och det är en härligt kaxig nykomling vi fått se, där vi fått höra spelare och ledare säga att Östersund ska vinna SM-guld inom några år.

I förra omgången besegrade Östersund Kalmar FF hemma på Jämtkraft Arena med 1-0. Matchens enda mål gjordes redan i den sjunde matchminuten. Målet gjordes på nick av Ronald Mukiibi. Det var tre ytterst härliga poäng för Östersund, som fått se lagen bakom börjat krypa allt närmare på sistone.

Ligger femma   

IFK Göteborg har förhoppningar om att vara med och slåss i den allsvenska toppen denna säsong. Efter åtta spelade omgångar ligger man på femte plats, och har fyra poäng upp till serieledande IFK Norrköping.

På söndag är man i stort behov av en trepoängare för att inte förlora kontakten med topplagen framför sig. I förra omgången tog man en väldigt viktig och härlig seger när Djurgården gästade Gamla Ullevi.

Det var ett jämt möte mellan de två storlagen, där slutresultatet till slut skrevs till 2-1 till göteborgarnas favör. Efter att Djurgården tagit ledningen i början av andra halvlek, kunde Gustav Engvall kvittera knappt tio minuter senare.

Med mindre än tio minuter kvar att spela kom det avgörande målet. Och vem var det som gjorde det om inte IFK Göteborgs anfallsstjärna Tobias Hysén! Det var en väldigt viktig seger för IFK Göteborg, som såg till att hänga med i den allsvenska toppen.

När spelas matchen mellan Östersunds FK och IFK Göteborg? 

Matchen i Allsvenskan mellan Östersunds FK och IFK Göteborg spelas klockan 17:30 söndagen den 15 maj.

Matchen spelas i den nionde omgången av den allsvenska säsongen. IFK Göteborg är givetvis favoriter till att ta alla tre poäng från mötet, och ska man vara med och slåss i toppstriden är det precis sådana här matcher man behöver vinna.

IFK Göteborg har hittills bara förlorat en match på egen hand, men har på grund av läktarskandalen mot Malmö FF tilldömts ytterligare en. Det är givetvis inget man har råd med om man ska vara med och slåss om guldet.

Östersund har imponerat i flera av sina inledande matcher, men har även ibland haft svårt att täppa till i försvarsspelet. Mot IFK Göteborg krävs det att man gör en solid defensiv insats om man ska få med sig någon poäng. I motståndarlaget finns ju en av Allsvenskans hetaste målskyttar, Tobias Hysén, som redan gjort fem mål i säsongsinledningen.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1706 Artiklar