Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 9 nov, 2018

Östersunds FK – Hammarby IF: Inför matchen, startelvor & live stream

Östersunds FK tar emot Hammarby IF i den sista omgången av Allsvenskan. Det är en måste-vinna-match för Hammarby, som med seger säkrar tredjeplatsen och kval till Europa League nästa höst.

Streama Östersunds FK – Hammarby IF

Är du sugen på att streama Östersund – Hammarby online? Det är lätt att titta på matchen på nätet. Det enda du måste ordna är ett konto på CMore, då det är den tjänst som visar matchen på internet. Skaffa ditt CMore-konto och titta på matchen live.

Matchen visas direktsänt men för dig som av någon anledning inte kan eller vill se Östersund – Hammarby direkt går det också bra att titta i efterhand. Du kan också pausa matchen och spola tillbaka hur du än önskar.

  • Match: Östersunds FK – Hammarby IF, Allsvenskan
  • Datum & tid: Söndag 11 november, 15:00
  • Arena: Jämtkraft Arena
  • Stream: CMore

Streama Allsvenskan

Titta på Östersund – Hammarby på TV

Vill du istället titta på Östersund – Hammarby på TV? Den Tv-kanal som sänder matchen direkt är CMore Live 2, där matchen visas från att den har avspark 15:00.

Saknar du kanalen som visar matchen, men vill ändå se den på TV? Det går att koppla din live stream från dator, mobil eller surfplatta till TV om du äger till exempel en HDMI-kabel eller en Chromecast.

Trolig laguppställning, Östersund

Keita
Mensah – Bergqvist – T. Pettersson – Kpozo
Aiesh – Amin – Edwards – Sellars
Fritzson – Islamovic

Skador:
Avstängningar: Sam Mensiro Mensah

Trolig laguppställning, Hammarby

Blazevic
Sandberg – Paulsen – Fällman – N. Borges
Barny – Fenger
Rodic – Tankovic – Hamad
Djurdjic

Skador: –
Avstängningar: Jeppe Andersen

Hammarby måste vinna

Hammarby IF har haft en succéartad säsong. Laget som harvat i mitten varje år sedan de tog sig tillbaka till Allsvenskan startade säsongen 2018 fantastiskt. Nio omgångar in på seriespelet hade man inkasserat åtta segrar och kryssat en match.

I slutet av våren och under hela hösten har resultaten dock varit mindre jämna. Botten nåddes när man gick fyra raka matcher utan seger, och förlorade mot Djurgården, AIK och Elfsborg inom loppet av några veckor.

Nu är formen på uppåtgående. Spelet såg rätt bra ut både mot GIF Sundsvall och mot Häcken, även om det inte var perfekt. Inför sista matchen, borta mot Östersund, måste ”Bajen” vinna för att vara säkra på att behålla sin tredjeplats och därmed få kvala till Europa League. Jagar gör Malmö FF som är två poäng bakom och spelar mot Elfsborg hemma i sista omgången. Malmö har bättre målskillnad så om lagen hamnar på samma poäng är det MFF som tar tredjeplatsen.

Östersunds FK har ingenting att spela för, utan kommer att komma 6:a i år, eventuellt 7:a.

Startar Kennedy Bakircioglü?

Hammarbylegendaren Kennedy Bakircioglü gjorde i söndags sin sista hemmamatch, och hyllades enormt av fansen och av klubben. Bland annat berättade Jesper Jansson att Hammarby beslutat att pensionera Kennedys tröjnummer, nummer 10. Dock ”bara” i 10 år.

Sedan tidigare är Serge-Junior Martinsson Ngouali skadad, och till matchen mot Östersund saknas även Jeppe Andersen på grund av avstängning. Det innebär att Hammarbys båda ordinarie mittfältare är skadade, vilket kan öppna upp för Kennedy.

Dessvärre har Kennedy använts på det offensiva mittfältet rätt mycket på sistone, och det är långt ifrån säkert att tränare Stefan Billborn väljer att starta med Kennedy som en sittande mittfältare. Både Junes Barny och Mads Fenger har vanligtvis gått före på centralmittfältet denna säsong. Det är alltså troligt att Fenger flyttas upp från sin mittbacksposition, att Björn Paulsen lämnar högerbacksplatsen för att kliva in som mittback och att Simon Sandberg lämnar bänken för att spela högerback.

Som fotbollsälskare håller vi dock tummarna för att Kennedy får starta, och får han inte det så hoppas vi att han får så många minuter som möjligt på planen. För kvaliteten finns fortfarande där, det har han visat.

Speltips

Vi tror på ”Grönvitt” i den här matchen. Hammarby har så mycket mer att spela för än Östersund, och har vunnit sina två senaste matcher då man också hade kniven mot strupen.

Vi spelar den raka 2:an till oddset 1.90 gånger pengarna på Bet365.

  • Tips: Hammarby vinner matchen
  • Odds: 1.80, Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar