Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 9 nov, 2018

Kalmar FF – AIK: Inför, startelvor & live stream

Kalmar FF möter AIK i Allsvenskans sista omgång. Blir det guldfirande på Guldfågeln Arena, eller förstör Kalmar festen?


Annons:

Streama fotboll hos bet365

(Regler & villkor gäller (+18), 50 kr krävs på spelkontot, IP-restriktioner kan gälla)

Streama Kalmar FF – AIK

Vill du streama Kalmar FF – AIK direkt på nätet? Det är många som vill titta när AIK förhoppningsvis ska säkra guldet, lyfta Lennart Johanssons pokal mot himmelen. Gå in på CMore och se din live stream av matchen, givetvis direktsänt.

Du kan se matchen direkt som sagt, men föredrar du så kan du lika gärna välja att pausa matchen för att titta i efterhand.

Det går att titta på Kalmar – AIK från vilken plattform du vill. Se matchen live från mobil/smartphone, surfplatta/Ipad, dator/laptop eller TV. Kolla på matchen hur du vill, var du vill.

  • Match: Kalmar FF – AIK, Allsvenskan
  • Datum & tid: Söndag 11 november, 15:00
  • Arena: Guldfågeln Arena, Kalmar
  • Stream: CMore

Streama Allsvenskan

Titta på Kalmar FF – AIK på TV

Vill du hellre titta på Kalmar – AIK på TV?

Den Tv-kanal som visar Kalmar – AIK är C More Live 5, där matchen sänds live.

Har du inte kanalen? Det är möjligt att koppla din CMore-live stream till din TV om du har en HDMI-kabel, Chromecast eller Apple TV. Det är enkelt att via en kabel eller annat verktyg få din ström att visas på din TV.

Trolig laguppställning, Kalmar FF

Hägg
Nouri – Dyrestam – V. Elm – Agardius
Sachpekidis – H. Hallberg – Romário – Akas
Romário – P. Diouf

Skador: Erton Fejzullahu, Gbenga Arokoyo, Måns Söderqvist, Nils Fröling (tveksam)
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, AIK

Janosevic
Milosevic – P. Karlsson – R. Jansson
Sundgren – Dimitriadis – S. Larsson – Elyunoussi – Lindkvist
Goitom – Stefanelli

Skador: Jesper Nyholm, Robert Lundström, Oscar Linnér (tveksam), Sebastian Larsson (tveksam), Panos Dimitriadis (tveksam), Stefan Silva (tveksam)
Avstängningar: Kristoffer Olsson, Enoch Kofi Adu

Guldfesten sköts upp – dags nu?

Förra söndagen var det mer än upplagt för guldfest. Om Norrköping tappade poäng mot Örebro hade SM-guldet för AIK varit ett faktum, men en AIK-spelare gick ut i media och sa att han önskade att Norrköping skulle vinna sin match så att AIK fick säkra guldet på egen hand.

Norrköping vann sin match, efter att den gamle räven Daniel Sjölund avgjort på tilläggstid.

När det väl var dags för avspark mellan AIK och GIF Sundsvall, AIK hade ordnat guldtifo, med en bild på Lennart Johansson och två SM-bucklor. På den ena stod det ”2009” och den andra var utan text, redo för ”2018” att skrivas in. Till tifot hade man en stor banderoll med texten ”Kriga för vår svartgula historia, tillsammans ska vi resa Lennart”.

Men efter missade chanser, ett offsidemål och makalösa räddningar av William Eskelinen blev slutresultatet 0–0. Guldfirandet fick ställas in, eller åtminstone skjutas upp, och nu ska laget till Kalmar för att göra jobbet. AIK behöver bara en poäng för att säkra SM-guldet, och med tanke på att man förlorat blott en match på hela säsongen tror man sig nog kunna ordna det. Men när ett SM-guld står på spel lär det bli nervigt, och det är allt som oftast jämna matcher när man ställs emot Kalmar FF.

Rydström vill förstöra festen

Kalmar har för egen del ingenting att spela för i sista omgången, men Kalmars tränare Henrik Rydström ser fram emot utmaningen att sopa bort AIK från SM-guldet.

– Vi är gärna festförstörare. Särskilt då vi spelar hemma på vår arena så vill vi försvara den med alla möjliga medel, säger Henrik Rydström.

Rydström minns tillbaka på när KFF kunde säkra eller gå miste om SM-guldet 2008 i den sista omgången mot Halmstads BK. Rydström var oerhört orolig, trots att Kalmar låg 3 poäng före Elfsborg och hade 6 mål bättre i målskillnad.

– När vi mötte Halmstad 2008 kunde vi förlora med 6–7 mål och ändå säkra guldet men trots det låg man och hade ångest flera dagar innan för att man började tänka “tänk om”. De där tankarna kommer AIK-spelarna att brottas med och det kan så klart ställa till det.

– Det är helt enkelt mänskligt att fundera. Man vet om trycket som finns där från alla runtomkring och givetvis kan det påverka beslut och reaktioner på planen.

– Vi kommer att göra det obehagligt för AIK. Vi ska gnugga alla våra geniknölar för att vara en så jävla otäck motståndare som möjligt för dem.

Om AIK förlorar mot Kalmar, kan man trots allt ändå ta SM-guld. Tabelltvåan IFK Norrköping måste nämligen besegra BK Häcken borta för att avancera upp till förstaplatsen.

Speltips

AIK är så pass stabila att vi tror att laget gör sitt jobb i Kalmar. ”Gnaget” har blott en förlust på hela säsongen, och lär inte vika ned sig i säsongens viktigaste match.

Dessutom är AIK ett betydligt starkare lag än Kalmar, och det här ska man bara ro hem. Vi tror på bortaseger och guldfirande på Guldfågeln Arena.

  • Tips: AIK vinner matchen
  • Odds: 1.66, Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar