Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 21 apr, 2016

Malmö möter Djurgården i allsvenskt stormöte

Djurgården har imponerat i inledningen av Allsvenskan, och ligger efter fyra omgångar överst i tabellen. Man inledde med tre raka segrar, innan man i förra omgången tvingades inkassera säsongens första nederlag.

Derbyspöke

Denna förlust blev såklart än tyngre för Djurgårdens supportrar, av det faktum att det var Stockholmsrivalen Hammarby man förlorade mot. Djurgården lyckades inte förbättra det dåliga facit man har i derbyspelet. Faktum är att man i de åtta senaste mötena med Hammarby, har Djurgården förlorat sju matcher och spelat en match oavgjord.

Guldfavoriten Malmö FF har blandat och gett i inledningen av Allsvenskan, och tappat fler poäng än väntat. Efter två raka och väldigt oväntade förluster mot Jönköpings Södra och GIF Sundsvall, lyckades skåningarna vända sin dåliga form senast borta mot Elfsborg, och tog en efterlängtad trepoängare.

Stor segerhjälte blev Markus Rosenberg, som stod för matchens enda mål i den 78:e minuten. Malmö FF:s tränare Allan Kuhn, som satts under press under säsongsinledningen, hoppas säkerligen att segern ska innebära startskottet för en fin svit i Allsvenskan.

När lagen drabbade samman på Swedbank Stadion fick lagen dela på poängen, efter att man spelat 1-1. Ett oavgjort resultat ligger nära till hands även i helgens möte.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1637 Artiklar