Larsson: Vet inte hur det blir nästa år

Mycket har hänt runt Elfsborgs Johan Larsson det senaste året. Europa League-gruppspel år 2013 (utslagen i kvalet denna säsongen), Klas Ingessons bortgång och utvald till årets försvarare i allsvenskan 2014. Jag kontaktade Larsson och försökte få en inblick hur han tänker om landslaget, utlandet och internationellt motstånd.

-Europa League var en härlig upplevelse. Det var särskilt kul att få lira i gruppspelet, efter många år av kval, vilket gav väldigt mycket erfarenhet.

Motståndet blev dock för tufft när Elfsborg fick möta bättre europeiskt motstånd. Standard Liege från Belgien, Red Bull Salzburg från Österrike och Esbjerg från Danmark lottades laget mot i gruppen, men skramlade endast fram fyra poäng på 6 matcher.

2014 var laget på gång att upprepa förgående säsongs lyckade kval, men icke. Rio Ave stoppade Larsson och company till avancemang. Elfsborg och fotbollssverige fick iallafall en smak av hur det kan vara att komma ut och spela bortom landgränsen. Något som kan komma att bli en vardag för Larsson inom en snar framtid.

Groningen har visat intresse att köpa Larsson i januari.

-Nästa år vet jag inte hur det blir. Det viktigaste för mig är att jag hamnar i en miljö där jag trivs och att tränaren vet vad han får dit för spelare, om det nu blir en flytt det vill säga. Men det återstår att se!