Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 25 maj, 2016

Jönköpings Södra mot GIF Sundsvall: Giffarna gästar nykomlingarna

Hur kan du se Jönköpings Södra mot GIF Sundsvall online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i Allsvenskan.

Ligger femma

GIF Sundsvall har av många säkerligen tippats vara med och slåss i den allsvenska bottenstriden denna säsong. Av den allsvenska inledningen att döma är detta helt fel.

På de inledande elva allsvenska omgångarna har Gif Sundsvall samlat ihop 18 poäng, och ligger på en finfin femteplats. På sistone har man dock hamnat i en liten formsvacka, och man tvingades inkassera förluster mot både IFK Norrköping och Elfsborg.

Bjöd på kross

I förra omgången vände man dock denna negativa trend, och som man gjorde det! För motståndet stod Östersunds FK, i vad som förväntades bli en jämn match med två lika starka lag.

De 7462 åskådarna på Jämtkraft Arena skulle få se en riktig målkavalkad från hemmalaget, och man fick verkligen valuta för entrépengen. Pa Dibba stod för matchens första mål, och 1-0 skulle vara resultatet lagen tog med sig in i omklädningsrummet i paus.

I andra halvlek skulle det lossna ordentligt för hemmalaget. Efter en spelad timme ledde man med 3-0 sedan Sigurjonsson och Sonko Sundberg ökat på ledningen för hemmalaget. Man nöjde sig dock inte där, utan fyllde på med två ytterligare mål i slutet av matchen.

Slutresultatet skrevs till 5-0, och Giffarna kunde lägga de två senaste förlusterna bakom sig och istället njuta av tre nya poäng.

Ligger elva

Jönköpings Södra stod för en väldigt pigg inledning av den allsvenska säsongen. Sedan dess formen stundtals pekat nedåt, men man har ändå samlat ihop fullt godkända fjorton poäng på de inledande elva matcherna.

Jönköpings Södra, som vann Superettan förra säsongen, är tippade att vara med och slåss i botten av tabellen denna säsong. Man har dock visat i inledningen av säsongen att man klarat av omställningen till allsvenskan på ett väldigt fint sätt.

Kryssade i Borås

I förra omgången gästade Jönköpings Södra Borås, för mötet mot Elfsborg. Publiken på Borås Arena bjöds en väldigt underhållande match, där chanserna avlöste varandra. När Per Frick ordnade 2-0 för hemmalaget efter en dryg timme trodde nog de flesta att matchen var avgjord, men så fel de hade!

Jesper Svensson ordnade en snabb reducering, innan Elfsborg gjorde 3-1, och återigen såg ut att ha avgjort matchen. Med en kvart kvar att spela reducerade smålänningarna genom inhopparen Liridon Silka. Tio minuter senare blev hemmalagets Marcus Rohdén utvisad, vilket ökade gästernas förhoppningar om att få med sig poäng från mötet.

Med bara några få minuter kvar att spela kunde Pawel Cibicki fullborda J-Södras upphämtning, och såg till att mötet slutade 3-3 inför en besviken hemmapublik.

När spelas matchen mellan Jönköpings Södra och GIF Sundsvall?

Matchen i Allsvenskan mellan Jönköpings Södra och GIF Sundsvall spelas klockan 16:00 lördagen den 28 maj.

Mötet mellan Jönköpings Södra och GIF Sundsvall var inför säsongen ett tippat bottenmöte, men båda lagen har hittills lyckats hålla sig borta från bottenstriden. På lördag får vi se vilket lag som klättrar ännu längre ifrån botten.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1677 Artiklar