Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 18 maj, 2016

IFK Göteborg mot IFK Norrköping: Rår IFK Göteborg på de regerande mästarna?

Hur kan du se IFK Göteborg mot IFK Norrköping online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i Allsvenskan.

Leder ligan

IFK Norrköping slutar inte att imponera. I inledningen av den allsvenska säsongen har man visat att förra säsongens allsvenska titel inte bara var en lycklig tillfällighet. Efter nio spelade omgångar ligger man återigen överst i tabellen.

På de nio spelade matcherna har man samlat ihop 21 poäng, vilket är tre poäng fler än de närmast jagande lagen, Malmö FF och Örebro. När IFK Norrköping inledde seriespelet med en förlust var det kanske många som tvivlade på laget, och trodde att man skulle få det svårt att hänga med i toppen denna säsong.

Janne Andersson och hans IFK Norrköping har dock tystat alla tvivlare och har denna säsong återigen lyckats visa att man hör hemma i den allsvenska toppen.

Visar fin form

IFK Norrköping har under de senaste veckorna visat en väldigt fin form och tagit tre raka trepoängare. I förra omgången var det GIF Sundsvall som komfortabelt kunde avfärdas hemma på Östgötaporten.

Emir Kujovic och Sebastian Andersson såg till att Norrköping kopplade greppet med en 2-0-ledning i början av andra halvlek. I matchens slutminuter såg det ut som att vi skulle bjudas på dramatik, när Gif Sundsvall reducerade med bara minuter kvar att spela. Närmare än så kom man dock inte, och Norrköping kunde fastställa slutresultatet till 3-1.

Ligger sexa

Läget har inte varit lika muntert i IFK Göteborgs läger. Efter nio spelade omgångar ligger göteborgarna på sjätte plats i tabellen, sju poäng bakom serieledarna. Vid en förlust mot Norrköping på torsdagen kommer man ha hela poäng upp till toppen, och det är givetvis ett försprång som blir väldigt svårt att knappa in för Blåvitt.

I förra omgången åkte IFK Göteborg på en tung smäll, när man gästade nykomlingen Östersunds FK. Efter en mållös första halvlek, kunde hemmalaget göra två mål i tät följd i mitten av andra halvlek.

IFK Göteborg kunde inte resa sig från dessa smällar, och när Haitam Aleesami visades ut med tio minuter kvar att spela var det ingen tvekan om att matchen var avgjord. Östersund har förvisso imponerat i säsongsinledningen, men särskilt många förluster av det här slaget har man inte råd med om man vill hänga med i toppstriden.

När spelas matchen mellan IFK Göteborg och IFK Norrköping?

Matchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och IFK Norrköping spelas klockan 19:00 torsdagen den 19 maj. När lagen möttes fick vi se två jämna möten, mellan två jämnbra lag.

I mötet Östgötaporten fick vi se en trevlig tillställning, som slutade 2-2. På Gamla Ullevi fick vi se ett lite mer tillknäppt möte, som slutade mållöst.

På torsdagskvällen kommer vi se två lag som är hungriga på tre nya poäng. För IFK Göteborg är det oerhört viktigt att man lägger förra omgångens missräkning bakom sig och tar upp jakten på Allsvenskans topplag. Uppgiften kunde dock knappt vara svårare, när man möter Sveriges för tillfället bästa lag.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar