Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 6 maj, 2016

IFK Göteborg mot Djurgården: Tungviktsmöte på Gamla Ullevi

Hur kan du se IFK Göteborg mot Djurgården online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i Allsvenskan.

Skiljer en poäng

Inför sammandrabbningen mellan IFK Göteborg och Djurgården skiljer det bara en poäng mellan lagen. Djurgården har på de första sju omgångarna skrapat ihop tolv poäng, jämfört med Göteborgs elva.

Det lag som går segrande ur måndagens möte kommer haka på lagen uppe i den allsvenska toppen. För det lag som får förlorar kommer det bildas en lucka upp till topplagen.

Läs om hur du kan fölka IFK Göteborg – DIF live stream här.

Tilldömdes förlust mot Malmö

På torsdagsmorgonen lämnade Disciplinnämnden besked angående den avbrutna matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF.

Matchen som spelades för ett par veckor sedan, fick avbrytas i samband med att en Göteborgssupporter kastade in ett knallskott som smällde precis bredvid Malmö FF:s Tobias Sana och den assisterande domaren.

Det inkastade knallskottet stod IFK Göteborg väldigt dyrt. Disciplinnämnden beslutade nämligen att Malmö FF tilldöms en 3-0-seger. Detta är givetvis blytungt för IFK Göteborg, som vid händelsens inträffade spelade 0-0 mot Malmö. Det är dessutom tråkigt för alla fotbollssupportrar i Sverige, och den stora förloraren i händelsen är fotbollen själv.

Båda lagen imponerade senast

Både IFK Göteborg och Djurgården kommer närmast från komfortabla segrar. För Göteborg lossnade det verkligen ordentligt när man gästade Gefle.

Efter att Dioh Williams gjort två mål för Gefle i första halvlek gick Blåvitt in till halvtidsvila med ett 1-2-underläge. I andra halvlek skulle dock allt vända. IFK gjorde fem mål och fick åka hem till Göteborg med en härlig 6-2-seger i bagaget.

Djurgården tog i förra omgången emot nykomlingen Östersund, och kunde utan några större problem avfärda dem. Matchen avgjordes när man inom loppet av ett par minuter gjorde två mål, efter en dryg kvart spelad. Mathias Ranégie fastställde sedan slutresultatet till 3-0 för stockholmarna.

När spelas matchen mellan IFK Göteborg och PSG?

Matchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Djurgården spelas klockan 21:00 lördagen den 7 maj.

När lagen möttes på Gamla Ullevi förra året fick publiken se ett mållöst möte. Förhoppningsvis bjuds publiken på en mer målglad tillställning i år!

Vilket lag är starkast?

Både Djurgården och IFK Göteborg har under 2000-talet varit väldigt starka. Under förra säsongen var IFK Göteborg med i guldracet hela vägen in i kaklet, men tvingades kapitulera för Norrköping. Istället fick man nöja sig med en andra plats i tabellen.

Ner till Djurgården skiljde det fyra placeringar och tolv poäng. Djurgården hoppas nog i år krypa närmare toppen än man lyckades med förra året, då man slutade på sjätte plats. Av säsongsinledningen att döma kan definitivt Djurgården vara med och slåss högt uppe i sluttabellen.

När man mötte säsongens guldfavoriter Malmö FF för några omgångar sedan tvingades man dock inkassera en 1-0-förlust.

Matchen mellan IFK Göteborg och Djurgården kommer med all säkerhet vara tät och jämn, precis som ett stormöte ska vara. Mötet kommer förmodligen vinnas av det lag som är effektivast för dagen.

Förhoppningsvis bjuds vi på ett härligt stormöte med hög energi, både på planen och på läktaren. Och framförallt hoppas vi på att IFK Göteborgs supportrar inte skämmer ut sig igen.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar