Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 26 okt, 2018

Hammarby IF – Kalmar FF: Inför, startelvor & live stream

Hammarby IF ställs emot Kalmar FF på Tele2 Arena på söndag, i en mycket viktig match för Hammarby gällande att säkra en topp tre-placering och Europa League-kval. Läs allt inför matchen, från troliga startelvor till ­live stream.

Streama Hammarby – Kalmar live

Vill du titta på Hammarby IF – Kalmar FF direkt på nätet? Då har du kommit rätt. Här visar vi dig hur du går tillväga för att streama Hammarby – Kalmar online.

För att se Allsvenskan behöver du ett konto på CMore, då alla matcher från Allsvenskan visas där. Skapa ditt konto och se Hammarby – Kalmar direkt.

Matchen sänds i HD-kvalitet, och du kan se den från mobil, surfplatta, dator eller annan plattform.

  • Match: Hammarby IF – Kalmar FF, Allsvenskan
  • Datum & tid: Söndag den 26 oktober, 15:00
  • Arena: Tele2 Arena, Stockholm
  • Stream: CMore

Streama Allsvenskan

Titta på Hammarby – Kalmar på TV

Om du föredrar att kolla på Hammarby – Kalmar på TV istället behöver du kanalen C More Fotboll, då den sänder matchen.

Du kan också koppla matchen från datorn till Tv:n med hjälp av en HDMI-kabel.

Trolig laguppställning, Hammarby

Blazevic
Sandberg – Paulsen – Fällman – N. Borges
Andersen – Kennedy
Rodic – Tankovic – Hamad
Djurdjic

Skador: Serge-Junior Martinsson Ngouali, Johan Wiland
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Kalmar

Hägg
Nouri – R. Elm – Agardius – Stenmark
Magnusson – H. Hallberg – Romário – Akas
P. Diouf – N. Fröling

Skador: –
Avstängningar: Viktor Elm, Mikael Dyrestam

Startar Kennedy Bakircioglü?

Hammarby ledde mot Malmö FF i den senaste omgången, och kunde så gott som säkrat en topp 3-plats. Men två MFF-mål gjorde att Malmö gick segrande ur matchen, och nu är kampen om Europaplatserna vidöppen inför säsongsavslutningen.

För några dagar sedan nåddes Hammarby av det tråkiga beskedet att lagets viktige centralmittfältare Serge-Junior Martinsson Ngouali åkt på en korsbandsskada. Om korsbandet är helt av eller ej framgick inte på Hammarbys hemsida, men Junior är naturligtvis borta resten av säsongen. Ett väldigt negativt besked för Hammarby.

Men, när en dörr stängs öppnas en annan. Kanske får klubblegendaren Kennedy Bakircioglü chansen att kliva in och ersätta Junior, och kanske gör han ännu ett frisparksmål?

Alternativen till att bilda centralt mittfältspar tillsammans med Jeppe Andersen är Kennedy, Junes Barny eller att spela Mads Fenger på mittfältet.

Kalmar FF får också klara sig utan ett par viktiga spelare, men på grund av avstängningar istället för skada. Viktor Elm och Mikael Dyrestam får nämligen följa matchen från Tv:n, de dragit på sig för många gula kort. Elm och Dyrestam är Kalmars båda förstaval som mittbackar, så nu måste KFF bilda ett helt nytt mittbackspar. Vi gissar att lillebror Rasmus Elm kommer att kliva ner från mittfältet för att ta den ena mittbacksplatsen.

Speltips

Hammarby är det klart starkare laget här, och Kalmars formkurva är rent ut sagt svag. KFF har nio matcher utan seger, och bland dessa matcher inkluderas bland annat Brommapojkarna och Dalkurd på hemmaplan samt Division 2-laget Assyriska IK i Svenska Cupen.

Förutom att formen är betydligt ljusare för Hammarbys del, har Hammarby mycket mer att spela för än Kalmar. Hammarby slåss om att behålla den tredjeplats man innehar, och har just nu två poäng tillgodo på Malmö FF.

Vi tror att Hammarby leder matchen redan i halvtid, och sedan vinner efter full tid. Detta spelar vi till 2 gånger pengarna på Bet365.

  • Tips: Hammarby att leda i halvtid och vinna i full tid
  • Odds: 2.00, Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2477 Artiklar