Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 18 sep, 2012

Hade hellre legat två poäng före

Elfsborg leder fortfarande Allsvenskan, men efter förlusten mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi i söndags är avståndet till BK Häcken, Malmö FF och AIK bara två poäng. Experter och andra tyckare är eniga. Det är en fördel att ligga bakom i den allsvenska guldjakten. Det håller inte Malmö FFs mittfältare Erik Friberg med om.

– Så har det varit ett bra tag nu, de har ledat serien med 8, 5 och 7 poäng. Det går otroligt fort. Jag hade hellre ledat med två poäng om man säger så. Det är klart att det är lite jobbigt för Elfsborg, framförallt om de spelar efter och någon av lagen tar över serieledningen, säger Friberg till Sportal.se.

Malmö FF passade liksom AIK och BK Häcken på att minska avståndet till serieledarna. Segern borta mot Åtvidaberg var inte av det vackrare slaget, men poängen var otroligt viktiga.

– Vi gör en bra bortamatch tycker jag. Vi möter ett lag som är bra på hemmaplan. Spelmässigt är det lite till och från, den första halvleken är inte så bra men i andra visar vi att vi ska vinna.

Nu handlar det om att hitta flytet i de sista åtta omgångarna.

– Det som talar för Malmö är att vi ändå spelar bra fotboll. VI har visserligen sålt Mathias (Ranégie) men vi har fått in Löfqvist på vänsterkanten och Rantie längst fram. De har sett riktigt bra ut. Sen har vi Dardan (Rexhepi) som hoppat in och gjort det bra. Nu gäller det att hitta flytet i de sista åtta matcherna. Det laget som hittar flytet i slutskedet vinner guldet.

– Det går så oerhört snabbt. Jag tror bara att du har råd med en förlust om du vill vinna. Helt plötsligt har man kryssat ett par matcher eller förlorat en. Sen handlar det också om att ha marginalerna på sin sida.

I nästa omgång ställs Malmö FF mot rivalen Helsingborg på Olympia.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar