Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 jul, 2012

Fortsätter framgången får vi höja ribban

Efter matchen mot Örebro var det inte glada miner hos spelarna i Åtvidaberg. 1-1 var ett för dåligt resultat på hemmaplan för laget som är med och jagar Europaplatser.

– Vi ska vinna den matchen. Det var för mycket böljande spel och nu i efterhand är man såklart lite besviken, säger Viktor Prodell till Sportal.se

Åtvidaberg ligger endast nio poäng efter serieettan Elfsborg, men någon toppstrid vill inte Prodell tala om i nuläget.
– Vi tänker inte på serietoppen utan ser omkring oss i tabellen efter vilka som ligger närmst, sen tar vi det bara match för match så att man inte flyger iväg.

Viktor Prodell ligger på en andraplats i allsvenskans skytteliga med 12 mål. Effekten av egen träning och rutin från mycket spel har gett resultat.

– Jag har tränat mycket extra och allt det där, men egentligen vet jag inte varför det lossnat på senaste tiden. Vi spelar ett rakt spel, det hjälper. Sen har Magnus Eriksson och jag ett väldigt bra samarbete med mycket väggspel och djupledslöpningar. Vi känner varandra väl och vet vad den ene ska ta vägen när den andre tar ett initiativ.

Tränare Andreas Thomsson har inte ändrat spelidé bara för att laget gick upp i allsvenskan. En hedervärd inställning som ger framgång på sikt om klubbledningen har tålamod.
– Vi litar på vårt spel, det har vi alltid gjort, även när det inte gått så bra. Bara för att man går upp en serie kan man inte börja slå en massa långbollar, man måste tro på det man gör och det tycker jag vi gjort. Det är väl därför det gått så bra i år. Vi siktade på att hänga kvar när vi gick upp och det gjorde vi. Fortsätter framgången så får man väl höja ribban lite till.

Om sin egen framtid säger Prodell:
– Drömmen är alltid någon av de stora ligorna. Men som så många andra säger – jag har sagt åt min agent att sköta allt så länge ingenting konkret kommit till oss, och jag har inte hört av honom än.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1752 Artiklar