Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 26 apr, 2016

Formsvaga Elfsborg tar emot starka Djurgården

Elfsborg, som har stora förväntningar på sin allsvenska säsong, har inlett väldigt knackigt, och har förlorat fyra av sina fem inledande matcher.

Senast gästade man Friends Arena för mötet mot AIK, men fick åka hem efter att ha förlorat med 2-1. Säsongens enda poäng tog Elfsborg när man besegrade Hammarby med 4-1, hemma på Borås Arena.

Djurgården har haft en desto bättre säsongsinledning. Efter fem omgångar står man på nio poäng, och ligger på tredje plats i Allsvenskan.

Två raka förluster

Djurgården inledde säsongen med tre raka segrar, men har tvingats se sin form svikta och man har förlorat de två senaste omgångarna. I en av förlusterna var det Stockholmsfienden Hammarby som stod för motståndet, och Djurgården tvingades bygga vidare på sitt dystra derbyfacit.

I förra omgången förlorade man ett tätt möte mot Malmö FF med 1-0, efter att Felipe Carvalho stått för matchens enda mål. Det är alltså ett Djurgården som vill hitta tillbaka till vinnande vägar igen, som gästar Elfsborg på torsdagskvällen.

När Elfsborg och Djurgården möttes på Borås Arena förra året var det boråsarna som var bäst och vann med 2-0. På torsdag är man behov av en ny seger för att väcka liv i sin säsong.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1690 Artiklar