Formsvaga Elfsborg tar emot starka Djurgården

Elfsborg, som har stora förväntningar på sin allsvenska säsong, har inlett väldigt knackigt, och har förlorat fyra av sina fem inledande matcher.

Senast gästade man Friends Arena för mötet mot AIK, men fick åka hem efter att ha förlorat med 2-1. Säsongens enda poäng tog Elfsborg när man besegrade Hammarby med 4-1, hemma på Borås Arena.

Djurgården har haft en desto bättre säsongsinledning. Efter fem omgångar står man på nio poäng, och ligger på tredje plats i Allsvenskan.

Två raka förluster

Djurgården inledde säsongen med tre raka segrar, men har tvingats se sin form svikta och man har förlorat de två senaste omgångarna. I en av förlusterna var det Stockholmsfienden Hammarby som stod för motståndet, och Djurgården tvingades bygga vidare på sitt dystra derbyfacit.

I förra omgången förlorade man ett tätt möte mot Malmö FF med 1-0, efter att Felipe Carvalho stått för matchens enda mål. Det är alltså ett Djurgården som vill hitta tillbaka till vinnande vägar igen, som gästar Elfsborg på torsdagskvällen.

När Elfsborg och Djurgården möttes på Borås Arena förra året var det boråsarna som var bäst och vann med 2-0. På torsdag är man behov av en ny seger för att väcka liv i sin säsong.

Bet365 Live Streaming