Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 18 okt, 2012

Fick aldrig chansen att explodera

När Nahir Oyal lämnade Syrianska för Djurgården inför den här säsongen var det många som såg fram emot att se mittfältarens snabbhet och skottstyrka på Stockholms stadion. 

Men Oyal har haft svårt att övertyga Magnus Pehrsson om en startplats under säsongen och har bara gjort tre matcher från start. 

– Det har inte varit världens bästa fotbollssäsong för mig, men det har samtidigt varit en väldigt nyttig säsong för mig. Jag har lärt mig många nya grejer inte minst taktiskt i positionsspelet och försvarsspelet, säger Oyal till Sportal.se. 

– Spelmässigt har det varit väldigt stor skillnad. I Syrianska var jag van att jobba mer för mig själv medan det är mer av ett lagspel i Djurgården. Det tar ett tag att komma in i det och anpassa det till sin egen spelstil. 

Oyal känner att Djurgårdspubliken fortfarande inte har sett vad han går för. 

– Det här har vart mer av en anpassningssäsong för mig. Jag har fått spela tre matcher från start men har inte lyckats visa min kapacitet ännu. Jag har agerat mer som en lagspelare och har inte fått ut tillräckligt av mitt individuella spel. 

– Det kändes bättre och bättre innan skadan och skadan gjorde att jag inte riktigt kunde explodera. Målsättningen inför nästa säsong blir att ta en startplats och att jag får visa vad jag går för med min snabbhet och skottstyrka. Det blir lite revanschens år för mig. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar