Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 25 maj, 2012

Får jag spela är allting glömt

Hela säsongen har varit en enda stor kamp mot sjukdom för Djurgårdens vänsterback Joel Riddez. Inför säsongen visste han att det skulle krävas tid att komma tillbaka och nu när sommaren närmat sig har han också kommit närmare en plats i A-truppen igen.

– Nu har jag varit tillbaka ett tag och kunnat spela en del matcher för B-laget. Jag känner mig bättre och bättre och trappar upp träningen mer och mer, säger Riddez till Sportal.se.

– Jag var inställd på det från början så det har varit okey. Efter det, när jag känt att jag har varit tillbaka, har det varit lite mer frustrerande att inte finnas med i truppen. Min målsättning har hela tiden varit att vara tillbaka till sommaruppehållet och om jag får spela efter uppehållet så är allting glömt.

Riddez har haft löpande kontakt med tränare Magnus Pehrsson.

– Han kommer att ta ut mig när han känner att han få ut tillräckligt av mig. Problemet är att jag kanske känner mig fräschare än han tycker jag är eller tvärt om. Mitt mål är i alla fall att vara helt redo till efter uppehållet och jag känner att jag hänger med mycket bättre på träningarna nu.

Andreas Dahlén och Petter Gustafsson har delat på ansvaret på vänsterbacksplatsen i Djurgården och Riddez har följt lagets matcher från sidan.

– Det har gått upp och ner och vi har blandat och gett. Vi har haft matcher där vi har legat lågt, gjort det svårt för motståndarna och varit riktigt täta och så har det varit matcher där vi mött lag som legat lågt mot oss. När vi ska föra matcherna har vi haft lite för långsamt spel och inte skapat tillräckligt. Men vi vet att vi har en bra grund att stå på och vad vi måste slipa på.

Utöver det stundtals låga tempot i passningsspelet har Djurgården har förtvivlat svårt att hitta en målvakt som ger laget trygghet. Kasper Jensen inledde säsongen som förstaval men fick efter en handfull tavlor stå åt sidan för Tommie Vaiho. Men inte heller Vaiho har ingivit något förtroende.

– Vad ska man säga. Jag vill inte hänga ut målvakterna på något sätt och det är en svår position eftersom minsta misstag syns. Det handlar mycket om självförtroende och tillfälligheter och jag tror att de kommer att hitta tillbaka om de får göra 2-3 bra matcher. De har en utsatt roll, avslutar Riddez.

Djurgårdens spelare gick på semester igår och är tillbaka i träning 8 juni.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar