Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 27 okt, 2010

Få igång passningarna och rörligheten

Efter Helsingborgs seger mot Åtvidaberg med 3-0 senast har Malmö FF helt plötsligt kniven mot strupen i den allsvenska gruldstriden. Förlusten senast mot Kalmar var den första förlusten på hemmaplan den här säsongen och gjorde samtidigt att MFF tappade initiativet i jakten på Lennart Johanssons pokal.

– Matchen mot Kalmar smälte vi ganska snabbt. Vi tog upp ett par saker som saknades i spelet och vad vi behöver förbättra och tänka till på inför matchen mot Häcken. Vi var lite tveksamma i vårt passningsspel och använde oss inte lika mycket av våra forwards som vi gjort tidigare. Vi rullade runt istället för att använda oss av våra forwards på ett bättre sätt. Nu har vi jobbat lite med några detaljer i vårt passningsspel och tittat på saker som kan vara viktiga i matchen mot Häcken, säger Roland Nilsson till klubbens hemsida.

Nu är det hård press på MFF på Rambergsvallen ikväll.

– Vi vet vad matchen betyder. Samtidigt betyder den inte mer än den gjorde tidigare. Vi har fortfarande saken i egna händer, och det är det vi kör efter. Kan vi vinna matcherna som är kvar har vi en väldigt bra chans att vinna. Det är det vi utgår ifrån. Och nu är allt fokus på Häcken-matchen.

Roland Nilsson har så gott som starkaste lag med sig till Göteborg, så när som på skadade Jasmin Sudic.

BK Häckens tränare Peter Gerhardsson inser att matchen får lite extra krydda med tanke på Malmös tabelläge.

– Det är en spännande match. Vi spelar ju för vårt men det blir en lite speciell match med tanke på Malmös tabellposition. Det blir ganska naturligt mycket fokus på den här matchen, säger Gerhardsson till klubbens hemsida.

– Malmö är kanske det lag som har mest individuellt skickliga spelare. Det gör att det är viktigt med tålamodet för oss, att vi inte springer bort oss. MFF vill spela på marken men ha även ett varierat spel med bollar i djupet, det är ett lag med stora kvaliteter.

Det sker två ändringar i Häckens lag jämfört med senast mot Åtvidaberg. Mattias Östberg är avstängd och Jonas Bjurström skadad. In kommer istället Dominic Chatto, som var avstängd senast, och Marcus Jarlegren.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar