Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 21 maj, 2012

Elfsborg får anpassa sig efter oss

Nykomlingen Gif Sundsvall har gått förvånansvärt bra i årets allsvenska. Efter tio omgångar ligger laget elva i tabellen, trots att många trodde att Giffarna skulle återfinnas på nedflyttningsplats.

– Spelmässigt har vi gjort det jättebra, jag har absolut ingenting att klaga på. Men poängmässigt borde vi fått med oss betydligt fler poäng, det finns vissa matcher som jag tycker att vi har ägt helt och hållet, men ändå inte fått med oss poäng, säger Sören Åkeby till Sportal.se.

I kväll möter Giffarna serieledande Elfsborg, som åkte på sin första förlust mot Malmö i torsdags. Elfsborg har vunnit samtliga matcher som spelats på konstgräs i år, och trots att Norrporten Arena är ett toppklassig konstgräsplan är Sören Åkeby inte det minsta bekymrad.

– Vi är skickliga på konstgräs, så det är ingen fara. Vi har hemmaplan, där gillar vi att spela fin fotboll och vi har gott självförtroende. Det kommer att vara Elfsborg som får anpassa sig efter vårt spel och inte tvärtom. Elfsborg är ett bra lag som leder Allsvenskan, vi vet vad de är duktiga på så självklart ska vi forkusera på det, säger Åkeby.

Elfsborg känner sig revanschsugna efter förlusten förra veckan, men vet samtidigt vad som väntar uppe i norr.

– Vi känner att vi är laddade att vinna igen så fort som möjligt. Samtidigt är vi ödmjuka inför uppgiften att spela mot Sundsvall på bortaplan. De är svårspelade på sin hemmaplan så vi vet precis vilken uppgift vi ställs inför. Vi är väl förberedda och tycker det ska bli roligt att åka upp till Sundsvall i morgon. Det är tätt med matcher nu vilket är roligt. Vi kommer ligga kvar i Sundsvall och träna innan vi flyger hem på tisdagen. Vi ser fram emot en ny match igen, säger Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson på klubbens hemsida.

Matchen börjar klockan 19.00 i kväll.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1553 Artiklar