Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 6 jul, 2011

Det vore skönt med några extra matcher

Den talangfulla mittbacken Joseph Baffo hämtades från IFK Värnamo till Helsingborg 2009 men lånades tillbaka till klubben omgående för att fortsätta sin utveckling.

Den här säsongen har han ingått i Conny Karlssons A-trupp och har till och med fått fyra matcher i Allsvenskan där han imponerat stort. Men med Marcus Nilsson och Peter Larsson i mittlåset har serieledarna släppt in minst mål i serien – en svår konkurrenssituation för Baffo.

– Det är väl bara att spela. Man gör det man är bra på men visst är det en otroligt tuff konkurrens i laget. Vi har Allsvenskans två bästa mittbackar, förklarar mittbacken till Sportal.se.

Baffo beskriver sig själv som en modern mittback som är trygg med bollen, har spänst, snabbhet och spelsinne och att han är en spelare som älskar att driva bollen framåt.

– För mig är det självklart att vilja spela till varje pris. Men konkurrensen är tuff, inte minst på den positionen jag spelar på. Där är det sällsynt att man byter ut spelare. Som mittback kan jag få chansen när någon annan är skadad eller avstängd, men så fort den spelaren är tillbaka så är det samma mittlås igen. Så är det på den positionen, säger talangen och fortsätter.

– Det hade varit enklare om jag varit en offensiv spelare. Då kan du komma in och påverka på ett annat sätt.

Men trots sporadiskt med speltid är Baffo optimist.

– För mig handlar det om att spela så mycket som möjligt och att ta chansen när den kommer. Det har jag gjort, jag tycker att jag gjort det jäkligt bra och visat framfötterna de matcher jag fått.

Vad säger du om en utlåning?

– Jag vet inte riktigt. Det är Helsingborgs beslut, men det är klart att det skulle vara skönt med några extra matcher, menar Baffo.

Slutligen, vilka lag ser du som de största utmanarna till Helsingborg om guldet i höst?

– Elfsborg är bra. AIK har gått riktigt bra på slutet och Kalmar också. De tre lagen är nog de största hoten.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1677 Artiklar