Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 15 sep, 2011

Det handlar om yrkesstolthet

För ett par veckor sedan meddelade IFK Göteborgs sportchef, Håkan Mild, att det inte blir någon förlängning i klubben för tränartrion Jonas Olsson, Teddy Olausson och Stefan Rehn. 

Efter att ha lagt vantarna på Lennart Johanssons pokal efter en tät strid med Kalmar FF 2007 har laget slutat trea, tvåa och sjua i Allsvenskan. Den här säsongen var det tänkt att IFK återigen skulle vara med och slåss om guldet.

Men höga toppar och lika djupa dalar har gjort att IFK huserat i mitten av tabellen så gott som hela säsongen – lång ifrån tätstriden mellan Helsingborg och Elfsborg. 

– Det är klart att vi hade hoppats på något bättre. Nu får vi försöka att göra det bästa av situationen och ta så många trepoängare som möjligt under hösten, säger Stefan Rehn till Sportal.se. 

– Vi har varit alldeles för ojämna, vi har haft höga toppar men också väldigt djupa dalar. Det är okey att ha svackor i matcherna, men inte att vi släpper till så mycket som vi gjort. Ibland har vi inte varit med i matcherna alls från början, vi har släppt in otroligt mycket mål i de första minuterna. Det har vi aldrig gjort förut. 

– Vår målsättning inför säsongen var topp 4 och att gå så långt som möjligt i Svenska cupen. Vi har fortfarande chansen på fjärdeplatsen men åkte tyvärr ur cupen igår (mot Kalmar FF). 

För tränartrion blir hösten den sista i klubben. Och även om det känns motigt att lämna klubben i sitt hjärta så vill Rehn avsluta snyggt. 

– Vi vill givetivs avsluta så bra som möjligt, det handlar om yrkesstolthet. Man vill hela tiden vinna titlar och matcher. Det är fullt fokus på IFK, beskriver Rehn som samtidigt blickar framåt.

– Det är klart att man vidgat sina vyer lite. Dyker det upp någonting så får man ju självklart lyssna. Jag vill ju hålla på med fotboll på den här nivån och jag är inte alls mätt. Jag vill fortsätta. 

Några konkreta förslag?

– Visst finns det folk som har hört av sig men det finns inga konkreta kontraktsförslag.

Kom det som en överraskning när ni inte fick förlängt kontrakt den här gången?

– Vi förlängde våra kontakt i mars eller i april och det är klart att dethar med resultaten att göra. Tränar man en storklubb som IFK Göteborg så räknar klubben med framgångar.

Sorgligt att lämna?

– Jag trivs väldigt bra i IFK Göteborg och hade gärna stannat kvar.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1558 Artiklar