Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2012

Det är tydligare roller nu

Två raka säsonger har Djurgården varit indragna i den allsvenska bottenstriden ända in i oktober. Nästa säsong ska bli annorlunda. Det menar Sebastian Rajalakso som känner att både han själv och laget som helhet hittat stabiliteten. 

– Det har känts okey för mig. Jag åkte på en knäskada för två veckor sedan som gjort att jag hoppat över de två senaste matcherna. Det är jätteskönt att vara tillbaka och det var härligt att det inte var allvarligare än vad det var. Nu har jag en månad på mig att träna innan säsongen drar igång, säger Rajalakso till Sportal.se. 

Djurgården inledde fjolåret så katastrofalt att en omorganisation ägde rum under sommaren vilket innebar att Lennart Wass lämnade klubben och Magnus Pehrsson tog över som huvudtränare och senare general manager. 

För Rajalakso var säsongen, trots lagets kräftgång, ett steg i rätt riktning. 

– Förra säsongen var mer stabil från min sida och jag har blivit klokare vilket lett till att jag bidragit med mer mål och assist. Vi har ett starkare lag och målet är att bli bättre än ifjol. 

Kan man tala om revansch?

– Lite så är det säkert. Förra året började vi otroligt dåligt och varje match handlade bara om att ta poäng. Under försäsongen det här året har vi blandat och gett men det känns ändå som att vi har hittat ett spel att bygga vidare på. 

Sent i höstas stod det klart att anfallarna Johan Oremo, Mattias Jonson, Kennedy Igboananike och Nikolaj Agger skulle lämna klubben av olika anledningar. Nu har Ricardo Santos och James Keene värvats in för att få igång det målskytte som saknades förra säsongen. 

– Det är klart att det känns bra. Det är viktigt att ha forwards som gör en del mål. 

Vilken är den största skillnaden som Magnus Pehrsson har bidragit med?

– Nu är det tydliga roller och alla vet var du ska vara och vad du ska göra. Tidigare kunde två spelare göra en sak medan en annan gjorde något annat. Det är den stora skillnaden. 

– För mig handlar det om att göra det jag är bra på, att gå i djupled och utmana en mot en. Vi är inte för styrda i våra roller men det finns en del mallar vi går efter. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1637 Artiklar