Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 26 jul, 2014

Andreas Alm om AIK

AIK ligger tvåa i allsvenskan efter 15 matcher. Med en match mindre spelad och nio poäng bakom Malmö FF är Andreas Alm hoppfull.

– Vi har fler poäng än många tidigare säsonger och det är i paritet med 2009. Men då Malmö har gått som tåget blir det en för stor skillnad till dem för oss, vi skulle ha vunnit ett par hemmamatcher till, säger Alm.

Laget har gjort 30 mål och släppt in 23. För många enligt AIK-tränaren.

– Vi kan utveckla allt, främst defensiven. Många insläppta mål är det tydligaste förbättringsområdet, men även offensiven måste vässas till. Vi ska hitta fler lägen och bli mer effektiva.

Sprang mest av alla

Alm berättar att laget har tränat mycket explosivitet och pass som inte varit långa utan mer högintensiva, vilket har varit tufft för spelarna. Det är samma typ av träning som gjorde att Celso Borges var den som i de sex första matcherna i VM sprang mest av alla. Han berättar om maximal träning för att orka med matcherna även i slutminuterna.

– Vi ska jobba hårt för att utveckla spelet oavsett var vi befinner oss. Lyckligtvis är det många matcher under juli och augusti för att klara av att göra detta.

Stockholmsklubben har tappat spelare som Robin Quaison och Eero Markkanen till Palermo respektive Real Madrid under de senaste veckorna. Trots de stora summorna på över 40 miljoner kronor sammanlagt, är dessa två stora avbräck för AIK som letar efter en väg till guldet.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar