Allt är jättepositivt

GIF Sundsvall är laddade inför det första kvalmötet borta mot Halmstad BK på Örjans vall. I stort sett hela truppen är skadefri förutom målvakten Tommy Laurin. Tidigare befarades det att viktiga mittfältarna Simon Helg och Erik Forsberg skulle missa matchen men de har återhämtat sig i tid till det viktiga första mötet.

– Det känns jättepositivt allting. Jag tycker att gårdagens träning och dagens träning var mycket koncentrerad och fokuserad och det är det som är viktigt inför en sådan här match, sa Sören Åkeby till GIF Sundsvalls hemsida innan avfärden till Halmstad.

GIF Sundsvall trupp till kvalmötet är alltså:

Oscar Berglund, Stefan Ålander, Roger Risholt, Daniel Sliper, Fredric Jonson, Johan Eklund, Ari Skúlason, Fredrik Holster, Pa Dibba, Robert Lundström, Simon Helg, Marcus Danielsson, Kevin Walker, Nuri Mustafi, Jon Godni Fjoluson, Robbin Sellin, Emil Forsberg, Johan Sjöberg

Laget flyger från Sundsvall ned till Göteborg och slipper hela den långa bussresan från norr till söder.

– Det är ju alltid viktigt att komma i tid och få den vilan och den förberedelsen som man behöver ha med mat, sömn, taktik och sådant. Allt det som vi vill göra det gör vi, sa Åkeby.